Güncel Haberler

Koç Ataman, Euroleague Play-Off’ları Öncesi Anadolu Efes Stüdyo’ya Konuk Oldu

Turkish Airlines Euroleague‘de normal sezonu 3. sırada bitirerek ev sahibi avantajına sahip bir şekilde Real Madrid ile eşleşen Anadolu Efes‘in koçu Ergin Ataman, play-off’lar öncesi Anadolu Efes Stüdyo’nun konuğu oldu.

Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu şu ifadeleri kullandı:

  • Sezon başlamadan önce 3. olursanız memnun olur musunuz? deseniz “hayır” derdim. Geçen sezon birinciliği neredeyse garantilemiş bir takımın hocası olarak… Sezonun ilk yarısında yaşadığımız sıkıntılarla bir ara 12-13.lüğe kadar düşmüş, play-off hesapları yapmaya başlamıştık. Onun için sezonun ilk yarısını yaşadıktan sonra ikinci yarıda geldiğimiz noktadan fazlasıyla memnun olduğumu söyleyeceğim.
  • Son saniyede kaybettiğimiz Bayern Münih maçı var, o maçı kaybetmesek son hafta birincilik şansımızı taşıyabilirdik ama sonuçta normal sezonu birinci bitirmekle dördüncü bitirmek arasında play-off avantajı açısından fazla bir fark gözükmüyor.
  • Geçtiğimiz yıl şampiyonluktaki rakiplerimize karşı yine galip geliyorduk ama bu kadar da üstünlük sağlamıyorduk. Son dönemde İstanbul’daki CSKA Moskova galibiyeti, Fenerbahçe galibiyeti, deplasmandaki Barcelona ve Real Madrid galibiyetleri farklı galibiyetler. Daha maçların birinci periyodunda maçı garantiye alan bir takım vardı. Ona istinaden geçen sezonun da bir adım ötesine çıktık diye söyledim. Bunu tabii oyuncularıma da moral olsun, özgüven olsun, onların koymuş olduğu o çabaya karşılık da bir ödül olarak söyledim. Çünkü hep bizim adımız cezacı koç olarak geçer ama gerektiğinde o övgüyü, ödülü de vereceksin.
  • Geçen sezon da bazı maçlardan sonra “2-3 yıl önceki Golden State Warriors gibi oynuyoruz” demiştim. Şimdi de ben o iddiadayım. Bu takım şu son EuroLeague sezonunun ikinci yarısında oynamış olduğu basketbolla gayet rahat NBA’de oynar.
  • Bizim açımızdan baktığın zaman en başta Fenerbahçe ile eşleşmek istemediğimi söyledim. Çünkü sonuçta bir Türk takımı ve sezonun ikinci yarısına bakıldığında çok başarılı bir grafik çizdi. Onlar da en son sıradan bir anda son haftaya kadar ilk 4 şanslarını korudular. Onlarla eşleşmeyip, Final Four’da karşılaşırsak daha iyi olur diye düşündüm. Ama diğer takımlara bakıldığında da Real Madrid’in aşağıdan gelen takımlar arasında en tehlikeli, en tecrübeli takım olduğunu söylememiz gerekiyor.
  • Real Madrid takımı son 10 yılda bütün Final Fourlarda yer alan bir takım. Çok tecrübeli, çok mücadeleci bir takım. Buraları oynamayı bilen oyuncuları var. Sezon içinde ciddi bir problem yaşadılar ve zaten onun için altıncılığa düştüler. Yoksa Real Madrid şampiyonluğun en büyük favorilerinden biriydi. Sezon başladı Campazzo gitti, ondan sonra Anthony Randolph sezonu kapattı, sezon içinde Llull, Rudy Fernandez uzun süreler oynamadılar ve en son olarak da Gabriel Deck gitti. Ama bütün bunlara rağmen baktığın zaman Avrupa’nın en zor ligi İspanya’da sadece 1 mağlubiyetle lider konumdalar.
  • Biz Madrid’deki son maçı çok farklı kazandık ama böyle bir maç olmaz play-off’larda. Karşımızda sezona EuroLeague şampiyonluğu parolasıyla başlayan bir takım var ve biz onu geçmek için de müthiş bir mücadele ortaya koymamız lazım. Hem teknik, taktik hazırlık hem de oyuncularımızın bireysel performanslarının, konsantrasyonlarının en üst düzeyde olması lazım.
  • Real Madrid’de Tavares çok önemli bir silah. Özellikle savunma tarafında, ribaundlarda ciddi anlamda bize sıkıntı yarabilecek bir oyuncu. Bunun dışında Trey Thompkins dış atışları çok etkili olan ve zaman zaman 4, zaman zaman 5 oynayan bir oyuncu. Genç oyuncular Garuba son dönemde etkili olmaya başladı. Dış adamlarda da Fabien Causeur enteresan bir oyuncu. Jaycee Carroll genelde maçların ikinci yarısında oyuna giriyor ve o oyuna girdiğinde bütün Real Madrid takımı ona şut hazırlamak için oynuyor. Ve tabii ki yine çok tecrübeli Rudy Fernandez, Sergio Lllul gibi çok tecrübeli ikinci var. Kritik anları çok iyi oynayabilen iki oyuncu.
  • Cuma günü bir de Fenerbahçe maçımız var ama açıkçası o maça yönelik hazırlanmıyoruz. 3 gündür play-off hazırlıklarına başladık. Bizim sistemizde rakibe karşı değişik varyasyonlar kullanmak yok. Bizim için önemli olan kendi sistemimiz. O sistemimizi en iyi şekilde oynamak için yoğun bir antrenman temposundayız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …