Güncel Haberler

Maccabi Yeni Sezon İçin Eric ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off biletini kapamayan Maccabi Tel Aviv yeni sezon için yapılanma çalışmalarına başladı.

Yeni sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başlayan ekiplerden biri olan İsrail temsilcisi, uzun rotasyonunu güçlendirmek için listesine halihazırda CSKA Moskova forması ile play-off’larda mücadele edecek olan Micheal Eric‘i de aldı.

2.10 metre boyunda olan 32 yaşındaki Nijeryalı uzun sezona temsilcimiz Türk Telekom’da başladıktan sonra Milutinov’un sakatlığının ardından Rus ekibine transfer olmuştu. Euroleague sahnesinde 8 maçta ortalama 16.5 dakika sahada kalan Eric, 7.5 sayı, 5.4 ribaund istaistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

CSKA’nın onunla yeni sezon yola devam etmeyeceği kesin diyebiliriz. Ancak Maccabi’nin elinde Hunter varken onu neden istediğini de anlamak güç. Demek ki kontratı bu yaz sona erecek olan tecrübeli isim ile yola devam etmeyecekler. Çünkü aksi durumda hem Eric hem de Hunter’ın olduğu bir pota altında ribaundlar ve savunma konusunda iyi işler olsa da hücumda 5 numaradan çok sınırlı katkı alabilen bir takım izleriz. Diğer taraftan Eric’e nazaran çok daha fazla sakatlık geçiren ve özellikle bu sezon takımını genelde yanlız bırakan Hunter’ın da artık Euroleague seviyesinde ana uzun olarak güvenilir bir isim olmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle de Eric transferinin mantıklı olduğunu, takıma enerji, agresiflik ve fiziksel güç katacağını düşünüyorum. Ayrıca Hunter gibi Eric de ikili oyunlarda iyi bir bitirici, hatta alçak postta da güçlü fiziği ile sırtı dönük pozisyonlarda daha faydalı olacağını, en az Hunter kadar skor katkısı verebileceğini tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Pierria Henry Doping İhlali Nedeniyle Dört Yıl Men Cezası Aldı!

Pierria Henry, büyük olasılıkla sahte doping numunesi kullanarak yasaklı bir yöntem kullandığı gerekçesiyle 48 ay …