Güncel Haberler

Anadolu Efes, Formalite Maçında Milano Deplasmanında Farklı Yenildi

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde 3. sırayı garantilemiş olan temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Olimpia Milano‘ya 98-75’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Milano 4. sırada yer almayı ve play-off’lara ev sahibi avantajıyla girmeyi de garantilemiş oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Milano’da Shavon Shields 19 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Kevin Punter 18 sayı, 2 asist, Zach LeDay 15 sayı, 3-5 3sayı, 6 ribaund, Vladimir Micov 10 sayı, 3 ribaund ve Jeremy Evans 10 sayı, 7 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Simon’dan yoksun olan Anadolu Efes cephesinde ise Rodrigue Beaubois 15 sayı, 3-5 3sayı, 3 ribaund, 5 asist ile öne çıkarken, Chris Singleton 12 sayı, 2-3 3sayı, 3 ribaund ve Tibor Pleiss 11 sayı, 4 ribaund ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça maalesef düşük enerjiyle başladı ve Milano ikili oyunları verimli oynayarak kontrolü çok erken ele geçirdi. Bu bölümde Moerman ve Anderson liderliğinde Efes rakibini yakalamışken Punter’in skorer oyunu ve Rodriguez ile Evans’ın ikili oyunları ile tekrar vites arttırdı Milano ve ilk çeyreği de savunmada hiç ortalarda olmayan temsilcimiz karşısında 29-19 gibi net bir üstünlükle kapattılar.

İkinci çeyrekte bu sefer hücumda forvetleri devreye sokan ve hem Shields hem de Micov’u devreye sokan Milano, hücumdaki etkinliğini sürdürdü. Milano karşısında savunmadaki vasat ve yumuşak oyununu sürdüüren temsilcimizin direnci iyice düştü, fark bir ara 15 sayılara kadar çıktı. Devreye de Milano’nun 49-39 üstünlüğü ile girildi.

Üçüncü çeyreğe temsilcimiz Beaubois ve Micic’den gelen üst üste sayılarla iyi başladı, geri dönüş sinyalleri verdi ve farkı da 7 sayıya kadar düşürdü. Ancak bu kısa sekansın ardından hücumda yine zorlanan, ritmini bulamayan bir Efes vardı sahada. Koç Ataman’ın devre arası konuşmasında da belirttiği üzere savunmada bir türlü konsatre olamayan, isteksiz oynayan Efes karşısında Milano kontrolü tekrar ele almakta zorlanmadı. Punter ve Shields ile buldukları sayılar eşliğinde farkı 20 sayılara çıkararak son çeyreğe de 78-56 nde girdiler.

Son çeyrekte de senaryo değişmedi. Sadece formalite için sahada olan Efes, konsantrasyonunu tamamen kaybetti ve havlu attı. 4. olup play-off’lara ev sahibi avantajıyla başlamak isteyen Milano ise agresif ve istekli oyunuyla son 10 dakikada da farkı korudu ve hem hücumda hem de savunmada net olarak üstünlüğünü kabul ettirerek beklediğinden çok rahat bir galibiyet aldı 98-75’lik skorla.

Efes adına bir formalite maçıydı ve oyuncular da haklı olarak konsantre olmakta zorlandılar. Dolayısıyla bu maçın Anadolu Efes’in son 12 maçtan çıkardığı 11 galibiyetle ortaya koyduğu müthiş performansı gölgelemediğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …