Güncel Haberler

Vesely’siz Fenerbahçe Tat Vermiyor! (Real’den Üçlük Rekoru)

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Vesely’den yoksun temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Real Madrid‘e 67-93’lük skorla kaybederek ilk 4 sırada yer alıp play-off’da ev sahibi avantajı alma şansını kaybetti.

Bu sonuçla Real play-off biletini garantilemiş oldu, artık diğer maçlardan çıkacak sonuçlara göre sadece sıralamadaki yeri belli olacak. Fenerbahçe Beko ise Bayern’in deplasmanda Barça’yı yenmesini bekleyecekler, aksi durumda 6. olacaklar ve diğer temsilcimiz Anadolu Efes ile 3-6 eşleşmesi olacak play-off serisinde.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Toplam 19 üçlük isabeti bulan ve bu alanda kulüp rekorunu kuran Real Madrid’de Fabien Causeur 20 sayı, 5-9 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken, Gabriel Deck 19 sayı, 3-7 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Nicolas Laprovittola 18 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 10 asist, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Vesely ile Ulanovas’ın yokluğunda Nando De Colo 23 sayı, 2-3 3sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Lorenzo Brown 16 sayı, 2 ribaund ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Maalesef maça kötü başladık. Hem basit top kayıpları yaptık hem de verilen hücum ribaundları Real Madrid’in ekmeğine yağ sürdü. Buna rağmen hücumda ise soğuk kanlılığımızı koruduk ve plan dahilinde Real’e tempo fırsatı vermemek adına yarı sahada sabırla hücum edip pas çevirerek doğru şutu aradık ki topu her fırsatta içeri indirerek de dengeyi kurmaya çalıştık. Real’e fazla top kullanma şansı vermedik evet ama bizim de hücum ritmimiz düştü. Real’den çeyreğin ikinci kısmında gelen 8-2’lik seriye karşılık veremedik. Pota altından bir türlü skor üretememiz, Real’in kısalar üstündeki baskıyı arttırmasını sağladı. Real’den üst üste gelen üçlüklerle fark açılırken yaptığımız basit top kayıpları da bize hiç yardımcı olmadı ve çeyreği 11-23 geride kapattık.

İkinci çeyreğe de Vesely’nin yokluğunda üstüne ölü toprağı serpilmiş bir Fenerbahçe vardı. Özellikle savunmada çok yumuşak kalan temsilcimiz maalesef play-off öncesi çok kötü sinyaller verdi. Real’in de yüksek yüzdeyle üçlük atması direncimizi iyice kırdı ve farkın 20 sayıya çıkmasını engelleyemedik. Koç Kokoskov’un ateşli molasının ardından Eddie, De Colo, Guduric’in hücuma getirdiği enerjiyle reaksiyon verdik. Kısalarımızın daha fazla potaya gitmesiyle savunmalarını zorlamaya başladık. Ama biz savunmada Vesely’yi çok aradık, O’Quinn ağır bacakları ile adam değişme savunmasında kolay yenildi. İlk yarının sonunda iki takım da kısa beşine döndü, Barthel ve Eddie ile koç Kokoskov’un hamlesine karşılık koç Laso da Garuba’yı 5 numaraya çekti, bu sayede bizim tempomuza, çabukluğumuza karşılık verdiler, bu nedenle de farkı eritemedik, soyunma odasına 36-49 geride girdik.

3. çeyreğe güzel başladık. Ahmet’i pota altında iyi kullanıp Tavares’e de 3. faulü aldırıp onu biraz olsun devre dışı bırakmayı başardık. Çeyreğin sonrasında da Ahmet’in Tavares karşısındaki mücadelesi alkışları haketti ama sonrasında Barthel-Tyus eşleşmesini kullanamadık, maalesef Alman uzundan istediğimiz verimi alamadık. De Colo ile Guduric’den gelen kritik üçlüklerle nihayet geri dönüş yapmaya karar verdik, farkı da tek hanelere indirmeyi başardık. Ancak Laso’nun molası sonrası temsilcimizin ritmi düştü, yine basit top kayıpları yaptık ama bu sefer Real’i de top kayıplarına zorladık ve farkı son çeyreğe girilirken 10 sayıda tutabildik (57-67).

Final çeyreğinin hemen başında Real son darbeyi vurdu 7-0’lık seriyle beraber. Brown’ın verdiği yanlış kararlar, kapanan Real savunmasının üstüne yaptığı şuursuz penetreler can sıkmaya devam etti. İlk 4 dakika boyunca sayı üretemeyen temsilcimiz artık tamamen havlu atınca koç Kokoskov zaten tam olarak iyileşmemiş olan ve bu maçta da çok yıpranmış olan yıldızı De Colo’yu da kenera alarak daha fazla riske atmadı. Zaten sonrasında da farkın daha fazla açılmasına engel olamadık, 26 sayı farkla yenilerek ilk 4 yarışını da kaybettik.

Koç Kokoskov’un da maçtan önce öyle söylediği gibi Vesely’siz oynamak Fenerbahçe adına bir meydan okuma olacaktı ama bu meydan okumadan oldukça başarısız ve kötü şekilde çıktı sarı lacivertliler. Play-off öncesi oldukça kötü sinyaller verdi temsilcimiz ve büyük olasılıkla Vesely’nin sağlıklı şekilde play-off’ların ilk bölümüne sağlıklı dönemeyeceğini düşünürsek sarı lacivertlilerin olası CSKA ya da Anadolu Efes eşleşmesinde işler çok ama çok olacak…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …