Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (33.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 33. hafta programı geri kaldı ve artık normal sezonun son haftası geldi çattı.

Temsilcimiz Anadolu Efes ise sevinirken, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz bir haftayı arkamızda bıraktık. Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken, gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonu en kritik haftalarına girdiğimiz bu günlerde ligin en köklü takımlarından biri olan Panathinaikos play-off yarışının dışında kalmıştı. Ama Yunan ekibi buna rağmen bu hafta çok iyi bir performans sergileyerek ilk 4 yarışında kritik bir konumda olan iddialı rakipleri Milano’yu OAKA’dan eli boş göndermeyi başardı. Normal süreni sonunda Hezonja’dan gelen son saniye basketiyle maçı uzatmaya götüren Panathinaikos, uzatma bölümünde de hücumda etkili oynayıp rakibine ilk 4 yolunda çok ciddi bir darbe vurmuştu. Halihazırda iddiası bulunmayan bir takımın bu kadar dirençli ve agresif oynaması bile zaten alkışları hakeden bir konu ki bir de karşılarında güçlü ve iddialı bir rakip varken bunu yapmaları da ayrıca önemliydi. Koç Kattash yönetimindeki Yeşiller geç açıldılar ama yeni sezon için umut veren maçlar çıkarmaya devam ediyorlar sadece prestij için oynamalarına rağmen. Papapetrou ve Papagiannis gibi iki genç yıldızın liderliğinde yeni sezonda çok daha can yakacak bir takım kurabilirler.

Ioannis Papapetrou celebrates - Panathinaikos OPAP Athens - EB20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 30 sayı, 6-9 3sayı, 3 asist, 30 verimlilik
  • Klemen Prepelic (Valencia): 24 sayı, 5-7 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 29 verimlilik
  • Gabriel Deck (Real Madrid): 18 sayı, 7-7 2sayı, 5 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik
  • Jordan Loyd (Kızıl Yıldız): 21 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 23 verimlilik
  • Johannes Voigtmann (CSKA Moskova): 16 sayı, 9 ribaund, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Anadolu Efes bu sezon geçen sezon yarım kalan hedefini gerçekleştirmekte kararlı ve bu yolda da koç Ataman’ın ve arkadaşlarının en güvendiği isim kuşkusuz Shane Larkin. Evet sezon içerisinde zaman zaman sakatlıkların da etkisiyle düşüşler yaşadı yıldız guard ama son haftalarda Efes’in yakaladığı müthiş ivmenın da tartışmasız mimarıydı. Müthiş sürati ve aklına koyduğu zamana bir şekilde skoru üretmeyi başarmasıyla rakip savunmaların için tam anlamıyla durdurulamaz bir isim. Bu hafta da Baskonia deplasmanında takımının tam ona ihtiyaç duyduğu anlarda sahneye çıkarak özellikle ikinci yarıda ve tabiki uzatma bölümünde harika işlere imza attı. Onun skora bu şekilde katkı verdiği maçlarda Anadolu Efes gibi çok yönlü bir takımı bırakın yenmeyi 100 sayının altında da tutamıyorsunuz. Baskonia karşısında 35 dakika sahada kalan süper yıldız, 4-7 2sayı, 6-9 3sayı, 4-5 3sayı isabetleriyle 30 sayı üretirken istatistiklerine 3 asist de ekledi ve 30 verimlilik puanına ulaşarak haftanın oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Onu izlemek gerçekten büyük keyif.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …