Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (26.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 26. haftayı geride bıraktık.

Bu hafta sevindirici olan hiç bir maçın pandemi nedeniyle ertelenmemiş olması ve sahadaki basketbolun hakemlerimizin performanslarından daha ön planda olmasıydı. Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını mercek altına alırken, ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona kötü bir yapılanmayla başlayan ve koç Açık ile yollarını ayırdıktan sonra genç Sırp koç Alimpijevic’i göreve getiren Frutti Extra Bursaspor, onun liderliğinde kadroda da yaptığı değişimlerin meyvesini ligin ikinci kısmında almaya başladı. Bu hafta da Euroleague takımlarından sonra kuşkusuz ligimizin en iyi basketbol oynayan takımı olan Karşıyaka’yı kale gibi koruduğu kendi sahasında bu sezon ilk kez deviren takım oldular. Takıma sonradan katılmasına rağmen liderlik görevini üstlenen NBA patentli forvet Shayok dışında yerli oyunculardan da iyi verim alan Bursa ekibi nefesleri kesen mücadelede Shayok’un son saniye basketiyle güçlü rakibini devirmeyi başardı ve az da olsa play-off için umutlarını sürdürdü. Karşıyaka gibi önemli bir rakibi deplasmanda deviren Bursa ekibi alkışlarla haftanın takımı ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • İsmet Akpınar (Bahçeşehir Koleji): 32 sayı, 7-11 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, 35 verimlilik
  • Marial Shayok (Bursaspor): 19 sayı, 11 ribaund, 9 asist, 30 verimlilik
  • Karvel Anderson (Büyükçekmece): 33 sayı, 6-11 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 27 verimlilik
  • Krunoslav Simon (Anadolu Efes): 21 sayı, 3-9 3sayı, 6 ribaund, 8 asist, 26 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 21 sayı, 3-9 3sayı, 9 ribaund, 6 asist, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Alimpijevic’in göreve gelmesiyle kadroda revizyona giden ve yaptığı takviyelerle çıkışa geçerek önce düşme hattından kurtulan sonra da play-off potasına adım adım yaklaşan Bursaspor’un bu başarısındaki en önemli etken kuşkusuz NBA patentli forvet Marial Shayok‘du. 1.96 boyunda olan 25 yaşındaki Kanada doğumlu oyuncu bu hafta da güçlü rakip Karşıyaka’nın evindeki namağlup ünvanının sona erdirilmesinde takımın lideriydi. Sadece skorer yönüyle değil, ribaundlara ve asistlere verdiği katkıyla komple bir oyun sergileyen Shayok, son bölümde gönderdiği kritik üçlük ardından bitime 5 saniye kala tam sahayı dribbling ile geçerek bulduğu orta mesafe atışla takımına galibiyeti getiren isim oldu. Kanadalı forvet 36 dakika sahada kaldığı maçta 3-7 2sayı, 1-6 3sayı, 10-10 s.atış isabetleriyle 19 sayı üretirken istatistiklerine 11 ribaund ve 9 asist ekleyerek triple-double ile flört etti, 30 verimlilik puanına ulaşarak da haftanın en değerli oyuncusu ödülünün alkışlarla sahibi oldu.

Marial Shayok Son Saniyede Pınar Karşıyaka'yı Yıktı (VİDEO) | Eurohoops

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 21 sayı, 3-9 3sayı, 9 ribaund, 6 asist, 25 verimlilik
  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 20 sayı, 7-9 2sayı, 7 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik
  • Can Korkmaz (Türk Telekom): 16 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 21 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 14 sayı, 2-5 3sayı, 3 ribaund, 5 asist, 18 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bursaspor): 12 sayı, 6-8 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 18 verimlilik
Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …