Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 31.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 31. hafta programı Perşembe günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challgenge‘da yer alan takımımda yaptığım hamleleri paylaşacağım. Keyifli okumalar.

*3 değişim hakkımız olmasına rağmen ben sadece 2 değişiklikle yetineceğim.

Gelin öncelikle kimlerle yolları ayıracağımıza bir bakalım:

  • İlk yolları ayıracağımız isim Alba Berlin’in forveti Simone Fontecchio olacak. İtalyan forvetin sezon ortalaması 10.48’di zaten ama ben son haftalardaki çıkışına ve Alba’nın artan temposuna güvenerek geçen hafta onu kadroya katmıştım, risk aldık başarısız oldu, sadece 8 puan getirdi ve bu hafta tekrar risk almayacağım onu takımda tutarak ki rakipleri de Barça olacak zaten…
  • Anadolu Efes’in yıldızı Larkin son hafalarda istikrarsız performanslar sergiliyor. Evet sürati, etkili dış şutları ile halen çok önemli bir skorer ama Beaubois, Simon ve Micic’in de formda olmasıyla beraber kullandığı top sayısı da azaldı, fazla forse etmiyor. Son maçta da Bayern karşısında çok yıpranmıştı, bu hafta onu kadroda tutmuyorum.

Şimdi de kadroya yeni ekleyeceğimiz isimleri inceleyelim:

  • Forvet pozisyonuna ekleyeceğim isim Sasha Vezenkov olacak. Evet Olympiakos‘un play-off şansı kalmadı ama son maçlarda iyi basketbol oynuyorlar, en azından üretime önem vererek direniyorlar ve işte bu noktada Bulgar forvet çok etkili oluyor. Geçen hafta tam 45.1 puan getiren ve haftanın MVP’si seçilen Vezenkov’un son 3 maçtaki ortalaması da 30. Bu hafta temsilcimiz Fenerbahçe’nin yüksek temposu karşısında çok fırsat bulup yine iyi puanlar getireceğini düşünüyorum.
  • Guard rotasyonuna ekleyeceğim isim ise CSKA Moskova‘nın son günlerdeki çıkışının liderlerinden biri olan Mike James olacak. Nihayet mental olarak kendisini bulan ve basketbola konsantre olan James, ne kadar etkili bir skorer olduğunu hatırlattı son maçlarda. Geçen hafta da Real karşısında 23.1 puanlık bir katkı vermişti ki 3 maçlık ortalaması 17. Bu hafta da iddiasız Kızıl Yıldız karşısında zorlanmadan rahat bir oyun oynatıp bol puan getirmesini bekliyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …