Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (30.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta programı geride kalırken temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko ile gülerken, Anadolu Efes ile üzüldük.

Gelin birlikte haftanın panoramasını oluştururken, her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

Not: Maccabi-Asvel maçı pandemi protokolleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Trinchieri’i göreve getirerek sezon başında en önemli transferlerden birine imza atan FC Bayern Munich, bu hamlenin meyvelerini toplamaya devam ediyor. İtalyan koçun kurduğu mütevazi ama bir o kadar tecrübeli ve potansiyelli oyunculardan oluşan kadro, makine düzeninde işlemeye devam ediyor. Özellikle Audi Dome’da bu sezon ne kadar iyi oynadıklarını biliyoruz. Yüksek dirençle, agresif bir basketbol oynayan ve istediğinde savunmada da vidaları çok iyi sıkan Bayern, bu hafta ligin en formda takımlarından biri, 8 maçtır kaybetmeyen temsilcimizi de gerçekten çok zorladı, çok yıprattı. Larkin ve Micic’e her penetrede yapılan tatlı-sert fauller, Zipser ve Lucic gibi çok yönlü forvetlerin oyunun iki alanında da bizi farklı çözümlere yönlendirmesi ve Reynolds’ın pota altındaki fiziksel etkinliği kendi oyunumuzdan vazgeçmemize neden oldu. Her ne kadar son topta hakemlerin de Alman ekibine yardımları olmuş olsa da ortaya koydukları müthiş enerji, direnç ve savunma agresifliği ile ayakta alkışları hakettiler bu hafta.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 31 sayı, 6-7 3sayı, 10 ribaund, 3 t.çalma, 41 verimlilik
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 21 sayı, 9-10 2sayı, 10 ribaund, 5 asist, 32 verimlilik
  • Will Clyburn (CSKA Moskova): 23 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 30 verimlilik
  • Jordan Loyd (Kızıl Yıldız): 27 sayı, 3-7 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik
  • Jalen Reynolds (FC Bayern Munich): 14 sayı, 6-9 2sayı, 9 ribaund, 2 t.çalma, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Olympiakos belki bu sezon koç Bartzokas yönetiminde istediğini alamadı ve play-off yarışının dışında kaldı ama gelecek sezonlar için yaşları ilerleyen Printezis ve Spanoulis’den sonra takımı kimlere emanet edeceklerinin sinyallerini aldılar. Bu isimlerden biri de kuşkusuz Yunan pasaportu da bulunan Bulgar forvet Sasha Vezenkov olacak. 26 yaşındaki solak forvet, kariyerinin en verimli, en olgun dönemi geçiriyor kırmızı beyazlı forma altında. Yüksek yüzdeli dış şutları başta olmak üzere hücumda değerli bir silah olan Vezenkov, yarı saha basketbolunu benimsemi Yunan ekinin yerleşim konusunda en güvendiği isimlerden biri. Bu hafta da denk rakipleri Alba karşısında yay gerisinden 6-7, 2 sayılık atışlarda 4-9 ve çizginden 5-5 yaparak tam 31 sayı üreterek kariyer rekorunu kırdı. Vezenkov istatistiklerine 10 ribaund, 3 top çalma da ekleyerek skor bulmak dışında oyunun diğer alanlarına da artık önemli katkılar verdiğini gösterdi ve tam 41 verimlilik puanına ulaşarak haftanın oyuncusu oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …