Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 3.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turu 3. hafta programı geride kaldı.

3 temsilcimizden Tofaş ve Türk Telekom bizleri üzerken, Pınar Karşıyaka ise deplasmanda lider Holon’u yenerek yüzümüzü güldürmüştü. Gelin birlikte bu zorlu haftanın panoramasını oluştururken her zamanki gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

Not: 3 maç pandemi önlemleri nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Lukic yönetimindeki Nizhny Novgorod, sınırlı bütçesi ve mütevazi kadrosuyla ekstra performanslar sergilemeye normal sezonun ardından Top 16 turunda da devam ediyor. Rus ekibi bu hafta da kaliteli kadrosuyla hem grubun hem de Şampiyonlar Ligi’nin son 8 favorilerinden biri olarak gösterilen temsilcimiz Telekom’u Ankara’da 13 sayı farkla, 71-84 gibi net bir skorla geçmeyi başardı. Sheperd gibi parlattıkları bir yıldızın yanına sezon ortasında tecrübeli Vorontsevich’i de eklediler hemen adapte oldu Rus forvet takıma. Temsilcimiz karşısında da bu iki ismin artı sezon başından beri takımın en önemli silahlarından biri olan Astapkovich’in etkili oyunuyla beraber galibiyete uzandılar ve haftanın takımı ödülünü alkışlarla hakettiler.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 25 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 31 verimlik
  • Raymar Morgan (Pınar Karşıyaka): 24 sayı, 12 ribaund, 29 verimlilik
  • Anton Astapkovich (Novgorod): 19 sayı, 3-5 3sayı, 10 ribaund, 4 asist, 24 verimlilik
  • Josh Bostic (Brindisi): 21 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik
  • Andrey Vorontsevich (Novgorod): 15 sayı, 3-8 3sayı, 6 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son yıllarda olduğu gibi bu sezon da Şampiyonlar Ligi’nin güçlü favorileri arasında yer alıyor Tenerife. İspanyol ekibinin bu şekilde lanse edilmesinin ve sahada da bu ünvanın altını doldurmasının başmimarlarından biri de kuşkusuz Gürcü uzun Giorgi Shermadini. 31 yaşındaki tecrübeli uzun takımının bu hafta Riga’yı 77-64’lük skorla yendiği karşılaşmada her iki pota altını da domine etti tam anlamıyla 23 dakika sahada kalırken 9-14 2sayı, 7-8 serbest atış isabetleriyle 25 sayı üretti ve istatistiklerine 9 ribaund, 3 asist, 1 top çalma da ekleyerek tam 31 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla bu haftanın en değerli oyuncusu oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …