Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ ANALİZİ: FC Bayern Munich – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Almanya’da FC Bayern Munich ile karşılaşacak.

Anadolu Efes son 8 maçını kazanarak, ki bu maçlarda rakiplere ortalama 21 farkla üstünlük kurdu, derecesini 19-10 yaptı ve artık ilk 4 yarışında önemli derecede söz sahibi oldular. Karşılarında ise koç Trincieri yönetiminde ligin flaş ekiplerinden biri olan, son 4 maçından 3 tanesini kazanmış olan ve evindeki 14 maçta sadece 3 kere bükülmüş olan Bayern olacak. Gelin birlikte temsilcimizin nasıl kazanacağını incelerken galibiyet reçetesini de oluşturalım. Keyifli okumalar.

Larkin’in Rekoru Akla Geliyor

Temsilcimizin son dönemde yakaladığı 8 maçlık harika serini kuşkusuz mimarlarından biri de süper yıldız Shane Larkin. Milli oyuncu geçen sezonki performansını hatırlatır şekilde çok verimli ve agresif oynuyor son haftalarda. Yine alıştığımız gibi potaya gitmeye karar verdiği anda sadece kendi savunmacısını değil yanına bir rakip oyuncuyu daha takarak savunma düzenlerini tamamen alt üst ediyor. Bu maç öncesinde de koç Trincheiri’nin ona önlem almak adına uykusuz geceler geçirdiğinden eminim. Bunun temel nedenlerinden biri de Larkin’in 29 Kasım 2019’da Alman ekibine karşı sergilediği tarihi performansı elbette. Yıldız oyuncu o maçta hem 49 sayıya ulaşıp bir maçtaki en yüksek skoru elde etmiş hem de tam 53 verimlilik puanı elde ederek bu alandaki rekorun yeni sahibi olmuştu. Elbette karşısında Baldwin, Weiler-Babb, Flaccadori gibi iyi savunmacılar olacak, özellikle bu isimler fiziksel oynayarak onu yıpratmak isteyeceklerdir ama son maçlarda yakaladığı yüksek üçlük yüzdesi ile potaya gitmeden de ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi Larkin. Onun maçı ne kadar isteyeceği, nasıl ritim bulacağı Efes adına kritik faktörlerden biri olacak. Bayern gibi iyi savunma yapan bir ekip karşısında ona çok ihtiyacımız olacak.

ÖZET) Anadolu Efes - Bayern Münih maç sonucu: 71 - 74 - Euroleague  Haberleri - Basketbol

Kritik Eşleşme: Micic vs Baldwin

İki takımın da son dönemde başarılı olduğunu ve çok iyi bir sezon geçirdiklerini biliyoruz. Bunun temelinde ise kuşkusuz oyun kurucular yer alıyor. Anadolu Efes cephesinde bu isim Larkin değil bu sezon. Onun sezon başında kaçırdığı maçlarda geri döndükten sonra da ritim bulamadığı anlarda Efes’e hem liderlik eden hem çok önemli anlarda sahneye çıkıp sazı eline alarak adeta skor yükünü çeken isim Vasilije Micic oldu. Dolayısıyla onun organizasyonları bu takım için çok değerli. O sahada direksiyondayken Larkin de bitirici rolünde çok daha yüksek verimle oynuyor zaten. Ayrıca güçlü fiziği ile de rakip guardlara birebirde oyunun her iki alanında da zorluk çıkaran bir isim. Bu maçta karşısında kendisine benzer fiziksel özellikleri bulunan, daha atlet ve daha çabuk bir isimle eşleşecek. Ligin en formda guardlarından biri olan Wade Baldwin‘den bahsediyoruz. Çaylak dönemini artık atlatan ve koç Trinchieri’nin elinde yıldız bir oyuncuya dönüşüen genç oyun kurucu bu sezon Bayern’in oyunun iki alında da lideri. Dolayısıyla Micic’in onun karşısında kuracağı üstünlük çok önemli olacak. Zekası ve tecrübesi ile Sırp guardı bir adım önde görüyorum ancak Baldwin’e açık alan verip atletik özelliklerini ve deliciliğini kullanma şansı verirse bu bizim savunmamızı da zorlayacaktır. İlk ve önemli konu Micic’in hücumda aktif olup onu savunmada düşürmesi olacak ki tecrübeli oyuncu bunu ligde en iyi yapan guardların başında geliyor. Keyifli ve çekişmeli bir eşleşme bizi bekliyor olacak.

Çetin Pota Altı Mücadelesi

İki takımın da pota altında öne çıkan isimler var. Elbette Efes için savunma bakanı Bryant Dunston, Bayern için ise demir adam Jalen Reynolds‘dan bahsediyorum. Dunston savunma ve ribaundlar konusunda bir adım önde olsa da bitiricilik ve alçak post etkinliği konusunda Reynolds daha iyi bir uzun. Bu nedenle de tam anlamıyla bir savaş izleyeceğiz bu ikili arasında. Birbirlerini oyunun farklı alanlarında yıpratmaya çalışacaklar ki Reynolds’ın ne kadar güçlü ve sert bir oyuncu olduğunu unutmayalım. Diğer taraftan ülkemizden hatırlayacağımız iki tecrübeli isim Gist ve Johnson da Bayern’in diğer uzunları. Ancak Sertaç ve Pleiss’ın son maçlarda yakaladığı form grafiğini düşününce toplamda bizim 5 numarada üstünlük kuracağımızı söylemek yanlış olmaz ki bunu yapmamız da şart galibiyet yolunda. Diğer taraftan 4 numarada Zipser çok yönlü oyunuyla dikkat çekiyor olsa da bizim Moerman ve Singleton ile pota altına çok daha iyi destek vereceğimizi düşünüyorum. Özetle pota altındaki geniş ve kaliteli rotasyonumuzun artılarını sahaya yansıtmamız, ribaundlarda üstünlük kurabilmemiz çok ama çok önemli olacak. Ribaund demek tempo demek, tempo demek Larkin ve Micic liderliğinde akıcı hücumlar demek ve bunun da son 8 maçta olduğu gibi ortalama 21 sayı farkla gelen Efes galibiyetlerine dönüştüğünü çok iyi biliyoruz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …