Güncel Haberler

Beşiktaş’dan Sert Açıklama: “TBF’nin Aldığı Karar Bizim İçin Yok Hükmündedir!”

Beşiktaş Icrypex yönetimi, Tofaş maçındaki kural hatası gerekçesiyle yaptıkları itirazı reddeden Türkiye Basketbol Federasyonu‘na sert bir dille cevap verdi.

Hatırlayacağınız üzere TBF, ilgili itiraz hakkında MHK’nın da görüşüne danışıldığını ve sonrasında itirazın reddedilmesine karar verdiğini açıklamıştı.

İşte siyah beyazlıların bu açıklama sonrası yayınladığı basın bildirisi:

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, Beşiktaş Icrypex Takımımızın Tofaş ile oynadığı müsabakada yaşanan bariz kural hatası nedeniyle yaptığımız ve basketbol kamuoyunun da hemfikir olduğu haklı itirazımızı reddederek Türk basketbol tarihinde “Kara Perşembe” olarak hatırlanacak skandal bir karara imza atmıştır.

Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulunun, bir hakemini korumak adına almış olduğu bu haksız ve mesnetsiz karar bizim için yok hükmündedir.

Bu haksızlık nedeniyle kaybedilecek bir puan Türk basketbolunun geleceği olan çocuklarımızın adalete olan inancının kaybolmasının yanında hiçbir şeydir.

Evrensel hukuk normlarına ve basketbol oyun kuralları ile talimatlara aykırı olarak verilen ve bizim için yok hükmünde olan bu kararın Tahkim Kurulu tarafından bozulacağına inanıyoruz.

Beşiktaş Spor Kulübü

Hatırlayacağınız üzere 89-86 Tofaş lehine sonuçlanan karşılaşmanın son bölümünde skor Tofaş lehine 88-86 iken karşılaşmanın başhakemi Beşiktaşlı Ercan Osmani’nin sağ dipten attığı üçlükle saha çizgisine bastığı gerekçesiyle pozisyonu videodan izleyip sayıyı iptal etmişti. Beşiktaş kaptanı Mehmet Yağmur ise hemen maçın bitiminde itiraz dilekçesini imzalamıştı.

Bu kadar kendisine güvenen TBF ve MHK’nin bu itirazı reddederken hangi kural ve yönergelere dayandığını bizlerle de paylaşmasını bizleri “eğitmesini” bekliyoruz…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …