Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 30.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague’de 30. hafta programı Perşembe maçları ile başlayacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenga‘daki takımımda yaptığım değişiklikleri paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayıracağımız isimlere bir göz atalım:

  • İlk olarak kısa forvet pozisyonunda Shavon Shields ile yollarımızı ayırıyoruz. Olimpia Milano‘nun Danimarkalı oyuncusu her ne kadar 15.53 puan ortalaması ile oynuyor ve geçen hafta da CSKA zaferinde 15.4 puan ile katkı vermişti ama değerinin 2.36m Euro olduğunu düşününce pek de beklentileri veremedi. Bu hafta da sert savunması olan Barça karşısında zorlanabileceğini düşünüyorum.
  • Yolları ayıracağımız ikinci isim ise FC Bayern Munich‘in çok yönlü oyun kurucusu Wade Baldwin olacak. 2.32m Euro’luk maliyetine rağmen geçen hafta sadece 5 puan getirebilmişti ki bu hafta da ligin en formda takımı Efes ile karşılaşacaklar, Larkin ve Micic karşısında işi çok zor olacak.
  • Takımdan göndereceğimiz 3. ve son isim ise Valencia‘nın kaptanı Bojan Dubljevic olacak. Tecrübeli uzun geçen hafta temsilcimiz Fenerbahçe karşısında alınan farklı galibiyette sadece 6.6 puan toplayabilmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu hafta onunla yolları ayırıyoruz.

Şimdi de kadromuza yeni ekleyeceğimiz isimleri seçelim:

  • İlk eklememizi guard rotasyonuna yapıyoruz ve sakatlığını, üstündeki durgunluğu tamamen atan ve son maçta Anadolu Efes‘in galibiyete ulaşırken takıma 25.3 puan ile katkı sağlayan Shane Larkin‘i yeniden kadromuza ekliyoruz. Sezonun bu döneminde fırtına gibi esiyor play-off öncesi ritm buluyor süper yıldız.
  • Kadroya ikinci ekleyeceğimiz ise ise Real Madrid‘in dev uzunu Walter Tavares olacak. Geçen hafta Barça karşısında kaybedilen maçta en etkili isimdi ve takımına tam 29 puan kazandırmıştı ki bir önceki hafta da Zenit’e karşı 21 puanla oynadı. Bu maçta da Milutinov’dan yoksun olan CSKA karşısında Bolomboy ve Eric gibi uzunlara karşı üstünlük kurup en az 20 puan getirmesini bekliyorum.
  • Takıma son katacağımız ise kısa forvet pozisyonuna olacak. Alba Berlin ile çok iyi bir sezon geçiren İtalyan kanat oyuncusu Simone Fontecchio, geçen hafta takımına Asvel galibiyetinde 22 puan kazandırırken, son 3 maçta da ortalama 21 puan kazanmıştı, çok yönlü oyununu istikrarlı şekilde bu hafta Olympiakos karşısında da devam ettirmesini bekliyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …