Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (24.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 24. hafta programını geride bıraktık.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını mercek altına alırken, performansları ile ödülleri hakeden isimleri de belirleyelim. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında tam anlamıyla apar topar BSL’ye dahil olan ve yabancı transferlerini yapamadığı için sezon içerisinde takımı kurmak zorunda kalan, özetle plansız bir giriş yapan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, beklendiği gibi ligin düşme adaylarından biri oldu. Geçtiğimiz hafta atılan iddialara göre oyuncular maaşlarını 1-2 ay gecikmeli aldıkları için de son antrenmanlara çıkmamışlardı. Herkes onların Petkim karşısında farklı kaybederek havlu atacaklarını düşünürken onlar aksine dirençli ve savunma odaklı iyi bir basketbol ortaya koyarak yeni transferleri Ledo liderliğinde tam 10 sayılık farkla net bir galibiyet aldılar, pes etmediklerini, savaşmaya devam ettiklerini gösterdiler. Umarız yönetim de eğer bu ödeme problemleri doğruysa gerekeni yapar. Daha ligin bitmesine 6 hafta varken havlu atmalarını kesinlikle istemeyiz, bunu haketmiyorlar. Alkışlar Fethiye’ye.

Aliağa Petkim Spor: 69 - Lokman Hekim Fethiye Belediyespor: 79 - Son dakika  Basketbol haberleri

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nando De Colo (Fenerbahçe): 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • Ricky Ledo (LH Fethiye): 30 sayı, 6 ribaund, 2 t.çalma, 25 verimlilik
  • Tomislav Zubcic (Tofaş): 26 sayı, 4 ribaund, 25 verimlilik
  • Tarik Phillip (Tofaş): 20 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 25 verimlilik
  • Marial Shayok (FE Bursaspor): 21 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Fenerbahçe Beko geniş kadrosunu iyi kullanmak, oyuncularının tamamını hazır tutabilmek adına son haftalarda özellikle BSL maçlarında haklı olarak yıldızlarını dinlendiriyordu ama bu sonuçlara da negatif olarak yansıdı. Bu hafta ise koç Kokoskov Fransız yıldız Nando De Colo‘yu Bahçeşehir karşısında sahaya sürmeyi seçti. O da hemen kalite farkını net olarak sahaya yansıttı ve takımının 17 sayı farkla rahat kazandığı karşılaşmada beklendiği gibi yıldızlaştı. 27 dakika sahada kalan tecrübeli guard 7-11 2sayı, 1-3 3sayı, 7-7 s.atış isabetiyle 24 sayı üretirken istatistiklerine 4 ribaund ve 6 asist ekledi, ayrıca sadece 2 top kaybı yaparak da 26 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si olmayı alkışlarla haketti.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 25 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 30 verimlilik
  • Yiğitcan Saybir (Anadolu Efes): 17 sayı, 8 ribaund, 2 t.çalma, 23 verimlilik
  • Ercan Osmani (Beşiktaş): 17 sayı, 7 ribaund, 2 t.çalma, 22 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 20 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 21 verimlilik
  • Ayberk Olmaz (Galatasaray): 16 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 20 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …