Güncel Haberler

7DAYS EuroCup’da Top 16 Turunun MVP’si Hunter Oldu!

7DAYS EuroCup Top 16 turu geçtiğimiz hafta tamamlanmış ve play-off’da mücadele edecek 8 takım belli olmuştu.

Top 16 turunda toplamda 4 grupta mücadele eden 16 takım arasında tıpkı normal sezonda olduğu gibi yine namağlup ünvanını koruyan Virtus Bologna en dikkat çekici performansa imza atmıştı kuşkusuz.

İtalyan ekibinin bu sezon ortaya koyduğu bu başarılı sürecin baş mimarlarından olan Birleşik Amerikalı uzun Vince Hunter, Top 16 turunun MVP’si seçildi.

2.03 metre boyunda olan 26 yaşındaki Hunter, Top 16’da mücadele eden oyuncular arasında 20.7 verimlilik puanı ortalaması ile bu alanda lider olduğu gibi, 7.2 ribaund ile 4. ve 1.2 blok ile de 6. sırada yer alıyordu. Hunter aynı zamanda 13.3 sayı ortalaması ile katkı verdi Top 16 boyunca.

EuroCup organizasyonunda Top 16 MVP ödülü 2016-17 sezonundan beri veriliyor ve ödülün ilk sahibi de o zaman Zenit forması giyen hali hazırda Barça forması ile izlediğimiz Kyle Kuric’di. Sonrasında bu ödülü Bojan Dubljevic (Valencia) ve Devin Williams (Tofaş) kazanmışlardı.

Hatırlayacağınız üzere EuroCup’da normal sezonun MVP’si de Virtus Bologna’dan çıkmış, bu kez Sırp maestro Milos Teodosic ödülün sahibi olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …