Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (29.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 29. hafta maçları geride kaldı.

Bu hafta Anadolu Efes ile yüzümüz gülerken maalesef Fenerbahçe Beko ile canımız sıkıldı. Gelin karışık duygular içinde olduğumuz bu zorlu haftayı mercek altına alıp panoramayı oluştururken her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona koç Saras’ı göreve getirerek başlayan FC Barcelona son yıllarda yaşanan krizi çözmek için çok önemli bir adım atmıştı. Litvanyalı koç yönetimindeki Katalan ekibi sezon boyunca üstüne koyarak ilerledi ve Calathes, Mirotic, Higgins gibi yıldızların liderliğinde şuanda Euroleague’in lideri ve tartışmasız en istikrarlı, en dominant basketbol oynayan takımı ki bu hafta da El Clasico’da ezeli rakibi Real Madrid’i WiZink’de 76-81’lik skorla yenerek bunu gösterdiler. Zaman zaman zorlanmış olsalar da son çeyrekteki nefis hücum performansı ile sonuca ulaşmışlar aynı zamanda Real’e tam 16 top kaybı yaptırarak da savunmada ne kadar agresif ve sert bir takım olduklarını tekrar hatırlatmışlardı. Bu hafta büyük alkışlar Barça’ya gidiyor, haftanın takımı ödülünün sahibi oluyorlar.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Kevin Punter (Olimpia Milano): 32 sayı, 5-9 3sayı, 28 verimlilik
  • Peyton Siva (Alba Berlin): 21 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 8 asist, 28 verimlilik
  • Tonye Jekiri (TD Systems Baskonia): 15 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 27 verimlilik
  • Jordan Loyd (Kızıl Yıldız): 22 sayı, 5-8 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 27 verimlilik
  • Sam Van Rossom (Valencia): 17 sayı, 6-7 2sayı, 5 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Kariyerindeki basamakları akıllı bir şekilde, sabrederek ve sindirerek çıkan oyunculardan biri kuşkusuz Kevin Punter. Bu sezon Euroleague’in en istikrarlı skorerlerinden biri olarak adını hafızalara kazımıştı zaten ve bu hafta da takımı Olimpia Milano‘nun, güçlü rakibi CSKA’yı deplasmanda yenmesinde çok önemli bir rol oynadı. 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard bu maçta 30 dakika sahada kalırken 4-7 2sayı, 5-9 3sayı, 9-9 s.atış isabetleriyle 28 sayı üretrirken istatistiklerine 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma ekledi ve sadece 2 top kaybı yaparak 28 verimlilik puanına ulaştı. Topla fazla oynanmadan da yüksek skorlara çıkabileceğini gösteren, çok verimli bir bitirici olan Punter, her geçen gün Euroleague tarihinin elit skorerleri arasına girme konusunda emin adımlarlar ilerliyor.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …