Güncel Haberler

Fenerbahçe, Valencia Deplasmanında Sınıfta Kaldı!

Turkish Airlines Euroleague 29. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Valencia karşısında Guduric’siz hücumda çok kötü bir performans sergiledi, sezonun en düşük skorunda kaldı ve 66-52 kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Yarasalar derecelerini 15-14 yaptılar ve 10. sırada yer aldılar. Fenerbahçe Beko ise 17-12 ile 7. sıraya geriledi.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 18-10
2.çeyrek: 37-28
3.çeyrek: 45-39
4.çeyrek: 66-52

Valencia’da Sam Van Rossom 17 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalma ile maçın yıldızı olurken, Mike Tobey 12 sayı, 4 ribaund ve Martin Hermannsson 11 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Guduric, Melih ve Perez gibi önemli eksikleri bulunan temsilcimizde Jan Vesely 15 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma ile öne çıkarken, Nando De Colo 14 sayı, 2-7 3sayı, 6 ribaund, 4 asist ile diğer direnen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da maça hücumda çok tutuk başladılar. Yarasalar çok top kaybı yaptılar ilk bölümde temsilcimiz 5-0 ile öne geçti. İlk 5 dakika geçilirken skor temsilcimiz lehine 6-5’di, Valencia Van Rossom liderliğinde toparlanmaya başlamıştı ama karşılıklı kısır performanslar devam etti. Valencia’nın yaptığı Prepelic hamlesi skorun lehlerine artmasına sağlarken koç Kokoskov’un Muhammed’i oyuna alarak çift guarda dönmesi ise hücumda istediğimiz etkiyi yaratmazken bir de üstünme savunma zaaflarımızın artmasına neden oldu. İkinci çeyrekle beraber Melih, Perez ve Guduric’in yokluğunda şans bulan ve son BSL maçında iyi iş çıkaran Kenan’a şans verdi koç Kokoskov. Onun savunmadakli enerjisi ve çaldığı toplar artı hücumda ikili oyunları doğru organize etmesi sayesinde temsilcimiz 28-28 beraberliği yakaladı. Ancak bu geri dönüşün üstüne mola alan Valencia dönüşünde savunmayı sertleştirdi ve bizi üst üste top kayıplarına zorlayarak bulduğu savunma kaynaklı sayılarla 9-0’lık bir seri yakaladı ve soyunma odasına da 37-28 önde girdi.

İkinci yarıya savunmada daha istekli ve agresif başlayan temsilcimiz hücumda ise bir türlü alternatif isimleri devreye sokamadı. Yine de savunma kaynaklı sayılarla farkı erittik ve 4 sayıya kadar indirdik. Ancak sonrasında hücumda yine tıkandık. Valencia’nın da çok kötü oynadığı ve zorlandığı bu çeyreğin ardından final çeyreğine ev sahibinin 45-39’luk üstünlüğü ile girildi. 4. çeyreğin başında Valencia farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Yine Kenan oyuna girdi, evet savunmaya bir enerji getirdi ama hücumda onun bir tehdit olmadığını anlayan savunmacısı yardımlara gitmeye başlayınca zaten pas trafiğini kuramayan, doğru saha yerleşimini yapamayan Fenerbahçe hücumda yine tıkandı. De Colo bu bölümde sahneye çıkarak bireysel performansı ile takımı ayakta tuttu ve farkın 6 sayıya kadar düşmesini sağladı. Ancak Vesely dışında ona hücumda eşlik edebilen istikrarlı bir isim daha çıkmadı ve Fenerbahçe Guduric’i mumla aradığı maçı sezonun en düşük skoru olan 52 sayı üreterek, potasında da 66 sayı görerek kaybetmekten kurtulamadı.

Daha önce de defalarca kez belirtmiştim, Efes mağlubiyeti sonrası Fenerbahçe güven vermiyor diye ki bunu Daçka maçında artı son oynanan Asvel maçında da görmüştük. Maalesef Guduric’in yokluğunda ise bu tehlike çanları artık en yüksek tona ulaştı ve Fenerbahçe bir kez daha can yakıcı, kalp kırıcı, özetle ağır bir mağlubiyet aldı. Sezonun en kritik dönemine girilirken, play-off yaklaşırken alınan bu mağlubiyet maalesef çok kötü sinyaller veriyor. Elbette bu mağlubiyeti sadece Guduric’in yokluğuna bağlamak haksızlık olur ama Sırp kanat oyuncusunun ne kadar önemli bir parça olduğunu, De Colo dışında sarı lacivertlilerin tek güvenilir yaratıcısı olduğunu da unutmamak gerekli…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …