Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 29.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 29. hafta programının başlamasına kısa bir süre kaldı.

Her zaman olduğu gibi ben de sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişikilikleri paylaşacağım.

Öncelikle takımımızdan göndereceğimiz isimlere bir bakalım:

  • Takımdan ilk olarak göndereceğimiz isim bu sezon zaman zaman koç Itoudis ile sorunlar yaşayan ve özellikle son haftalarda beklentilerin çok altında kalan CSKA Moskova‘nın yıldız skoreri Mike James olacak. Günü gününü tutmayan tecrübeli guarda artık güvenmiyorum ki geçen hafta sadece 5 puan üretebildi ve son 3 haftaki ortalaması da 11…
  • Diğer yolları ayıracağımız isim ise aslında istikrarlı bir performans sergileyen ama 2.0 milyonluk maliyetiyle beni pek memnun edemeyen FC Bayern Munich‘in forveti Vladimir Lucic olacak. Geçen hafta 17.6 puan getirmiş olsa da son 3 maçtaki ortalama 16 ve bana pek güven vermiyor bu haftaki Baskonia deplasmanında.
  • Geçtiğimiz sezonki performansının kesinlikle uzakta Anadolu Efes‘in süper yıldızı Shane Larkin. Son maçlarda da bunu net olarak gördük. 2.65 gibi yüksek bir maliyeti var ve evet her maça 40 puana ulaşma potansiyeline de sahip ama bunu beklemek şuan için pek mantıklı değil, geçen hafta sadece 9.9 puan getirebilmişti…

Şimdi de kadromuza yeni dahil edeceğim isimleri inceleyelim:

  • Kısa forvet pozisyonuna son haftaların en formda ismini dahil ediyorum. Olimpia Milano‘nun çok yönlü forveti Shavon Shields‘a bu hafta CSKA karşısında çok iş düşecek son maçta getirdiği 29.7 puanı da düşündüğümde bu hafta da ondan en azından 20 puanlık bir katkı alacağımızı tahmin ediyorum.
  • Bu sezon Euroleague’in flaş takımlarından biri olan FC Bayern Munich‘in saha içi lideri konumundaki Wade Baldwin son haftalarda takımın en formda isimlerinden biri. Geçen hafta 37.4 puan getiren ve son 3 maçtaki ortalaması 28 olan genç guardın bu hafta Baskonia deplasmanında da 20 puanlara çıkabileceğini düşünüyorum.
  • Kadoya ekleyeceğimiz 3. ve son isim ise uzun rotasyonuna olacak. Valencia‘nın Karadağlı uzunu Bojan Dubljevic, geçen hafta 15 puan getirdi ve somn 3 maçlık ortalaması ise 20. Bu hafta da uzun savunması konusunda özellikle dış şut tehditi bulunan uzunlara karşı sorun yaşayan temsilcimizm Fenerbahçe karşısında etkili olacağını tahmin ediyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …