Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (23.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi 23. hafta programı tamamlandı ve sürpriz sonuçlarla beraber keyifli maçlar izlediğimiz bir haftayı geride bıraktık.

Gelin birlikte haftanın panoramasını oluştururken her zaman olduğu gibi ödüllere layik olan performansları da mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Daha önce de kendilerini burada ağırladığımız ligimize renk katan takımlardan biri tekrar ödülün sahibi oluyor. Ligimizin namağlup lideri olan, 22 maçlık harika bir serisi olan Anadolu Efes’i hem de deplasmanda 103-85’lik skorla deviren HDI Sigorta Afyon Belediyespor haftanın takımı ödülünün sahibi oldu. Genç ve başarılı koç Sevim yönetiminde ligin en düşük bütçesine sahip takımı olarak potansiyelli, savaşçı ve bir o kadar da kaliteli bir kadro kurduklarını, bu kadrodan da olabilecek en yüksek verimi aldıklarını tekrar gösterdiler. Efes’in yorgun olmasını çok iyi değerlendirip Cruz liderliğinde tempoyu yükseltip hücumda sürekli doğru atışları kovalayan Afyon ekibi ribaundlarda, asistlerde, üç sayı yüzdesinde Efes gibi güçlü bir rakibe üstünlük kurmayı başardığı gibi onları 13 top kaybı yapmaya da zorladı ve play-off yarışında da çok değerli bir galibiyete imza attı.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Amath M’Baye (Karşıyaka): 29 verimlilik
  • Lorenzo Brown (Fenerbahçe): 26 verimlilik
  • Trevis Simpson (Gaziantep): 25 verimlilik
  • Andrew Andrews (Darüşşafaka): 24 verimlilik
  • Francisco Cruz (Afyon): 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Pınar Karşıyaka bu sezon aldığı başarılı sonuçlar ve istikrarlı sonuçlarla sadece ligimizin değil, Euroleague’i bir kenara bırakırsak Avrupa’nın da en iyi takımları arasında gösteriliyor. Geldikleri bu önemli noktada kuşkusuz koç Sarıca liderliğinde yerlisinden yabancısına tüm oyuncuların emeği büyük ama bir isim var ki o sergilediği performansla hem fiziksel olarak hem de tecrübesiyle mental olarak takıma liderlik ediyor. Artık Fransa milli takımının da değişmez bir parçası olan Amath M’Baye‘den bahsediyorum tabiki. Tecrübeli uzun bu hafta da Büyükçekmece karşısında gelen farklı galibiyette öne çıkan isimdi. 21 dakika sahada kalmasına rağmen 3-3 2sayı, 5-6 3sayı, 5-5 s.atış isabetleriyle kusursuza yakın oynadı ve 26 sayı üretirken istatistiklerine 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 29 verimlilik puanına ulaştı ki bu da onu alkışlarla haftanın MVP’si yapmaya yetti zaten.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Orhan Hacıyeva (Gaziantep): 25 verimlilik
  • Kenan Sipahi (Fenerbahçe): 23 verimlilik
  • Egemen Güven (Afyon): 22 verimlilik
  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 20 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş): 18 verimlilik
Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …