Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (28.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 28. hafta maçları geride kaldı.

İki temsilcimizin de rakiplerini yenerek keyfimizi yerine getirdiği bu güzel haftanın panoramasını her zamanki gibi sizlerle birlikte oluştururken ödülleri de sahipleri buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon pandemi nedeniyle tamamlanamamıştı ve kuşkusuz buna en çok üzülen takımların başında temsilcimiz Anadolu Efes geliyordu. Larkin önderliğinde harika bir sezon geçiriyorlardı, ligin zirvesine yer alıyorlardı ama belki de onları tek durdurabilecek etken gerçekleşti ve lig pandemi nedeniyle tamamlanamadı. Bu sezona ise tam olarak istediği gibi başlayamamıştı temsilcimiz ama son haftalarda ritimlerini buldular daha doğrusu alev aldılar ve koç Ataman’ın da belirttiği gibi geçen sezondan bile iyi durumdalar. Bu hafta da zirve yarışında yer alan, 2. sırada bulunan güçlü rakipleri CSKA Moskova ile karşılaştılar. Ligin ilk maçında tam 35 sayı fark yedikleri rakipleri karşısında rövanşı alma niyetiyle çıkan Anadolu Efes bunu da az kalsın başarıyordu. Baştan sonra harika bir performans sergileyen oyunu domine eden temsilcimiz Micic, Larkin, Sertaç, Dunston, Anderson, Beaubois derken tüm silahlarından en üst seviyede katkı aldı ve rakibini 100-70’lik tarihi bir skorla geçerek bu haftanın da en iyi takımı ödülünü alkışlarla aldı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Markus Eriksson (Alba Berlin): 36 sayı, 10-13 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 41 verimlilik
  • Wade Baldwin (FC Bayern Munich): 27 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 top çalma, 34 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 21 sayı, 6 ribaund, 8 asist, 3 top çalma, 29 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): 23 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezona ritmini bulamadan başlayan sonra da sakatlık nedeniyle tam 10 maç kaçıran Alba Berlin‘in İsveçli keskin şutörü Markus Eriksson bu hafta zayıf rakip Khimki karşısında ise tam olarak kendisine geldiğini gösterdi. Alev alan tecrübeli şutör, yüksek tempoda oynanan ve rakibin zayıf savunması karşısında takım olarak hücumda dominant bir performans sergiledikleri maçta yay gerisinden 10-13 isabetle oynadı ve Euroleague tarihinde en fazla üçlük isabeti rekorunu egale eden isimlerden biri olmayı başardı. 27 yaşında olan 2.01 metre boyundaki kanat oyuncusu toplamda 36 sayı üretirken istatistiklerine 4 ribaund, 2 asist de ekledi ve hiç top kaybetmeden 41 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …