Güncel Haberler

Ormanspor, Holloway ile Tofaş’ı Son Nefeste Devirdi!

ING Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde OGM Ormanspor, konuk ettiği güçlü rakibi Tofaş‘ı Holloway’in son saniye basketiyle yenerek 7 maçlı mağlubiyet serisine son vermiş oldu.

Bitime 2:25 dakika kala Ormanspor Hagins ise çizgide 1-2 yaptı ve farkı 3 sayıya indirdi (71-74). Tofaş adına Purcell ve Kloof üst üste atışlardan sonuç alamadı. Sonrasında Holloway, Berk’den çaldığı topla takımını hücuma çıkardı ve Kikanovic’in asistinde Ergi smaçla farkı bir sayıya indirdi (73-74). Bitime 39 saniye kala Kloof, Phillip’in kendisine yaptığı faul sonrası çizgiye gitti ve ikide iki yaparak takımını 75-74 öne geçirdi. Sonrasında Phillip üçlük atışı kaçırırken, çizgiye giden Kloof da 0-2 ile başarısız döndü. Bitime 14 saniye kala ise Purcell’den gelen turnikeyle Tofaş 75-76 öne geçti. Son saniyede Holloway ile hareketli bir orta mesafeli atış buldu ve isabeti çıkarınca da takımına 77-76’lık skorla galibiyeti getiren isim oldu.

Bu sonuçla Ormanspor 6-17’lik derecesiyle 13. sıraya yükselirken Tofaş ise 13-10’luk derecesiyle 4. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 22-24
2.çeyrek: 28-24
3.çeyrek: 12-18
4.çeyrek: 15-10

Ormanspor’da maç kazandıran basketin sahibi Tu Holloway 12 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile öne çıkarken, kenardan gelen kaptan Cevher Özer de 12 sayı, 4 rianud, 2 top çalma ile diğer çift haneli skor üretebilen isim oldu galibiyet yolunda.

Tofaş cephesinde ise DeVaughn Akoon-Purcell 19 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 4 top çalma ile etkili olurken, Berkan Durmaz 13 sayı, 5 ribaund, Alihan Demir 11 sayı, 3 ribaund ve Jeremy Simmons 10 sayı, 7 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …