Güncel Haberler

Fenerbahçe, Asvel Deplasmanından Son Nefeste Galibiyet Çıkardı!

Turkish Airlines Euroleague 28. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Asvel Villeurbanne‘i son nefeste 86-90’lık skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko derecesini 17-11 yaptı ve 7. sırada yer aldı. Asvel ise 12-16 ile 12. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 15-20
2.çeyrek: 38-40
3.çeyrek: 60-59
4.çeyrek: 86-90

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 24 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ile yıldızlaşırken, Dyshawn Pierre 13 sayı, 3 ribaund, Marko Guduric 13 sayı, 3-8 3sayı, 2 ribaund ve Kyle O’Quinn 11 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Asvel cephesinde ise David Lighty 15 sayı, 3-3 3sayı, 2 ribaund ile en skorer isim olurken, Ismael Bako 14 sayı, 5 ribaund, 2 blok, Norric Cole 14 sayı, 2-6 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ve William Howard 12 sayı, 2-7 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça De Colo’nun organizasyonları eşliğinde hücumda çok dinamik ve verimli başladı. Fransız guardın liderliğindeki ikili oyunlarda penetre paslar sonucu Guduric’i yay gerisinde topla buluşturup ondan gelen üçlüklerle farkı açtık, ilk çeyrekten 5-15’lik üstünlüğü ele geçirdik. Ancak Asvel çareyi Yabusele ile buldu. Fransız forvetten üst üste gelen basketlerle savunmayı da sertleştiren Fransız ekibi 13-3’lük seriyle maça ortak oldu ve ilk çeyreği temsilciiz 20-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber pota altını ısrarla kullanan Asvel karşısında gömülmek zorunda kaldık. Yardım savunmalarımıza karşı da ekstra paslarla üretime devam eden Fransız ekibi öne geçmeyi de başardı. Sarı lacivertlilerde cevap Barthel ile gelirken bulunan savunma odaklı sayılarla da tekrar üstünlüğü ele aldılar. Üst üste hücum ribaundları ile ikinci şanslar yakaladı temsilcimiz ama Fall’un varlığı atışlarımızı bozdu ve farkı açmamıza engel oldu, soyunma odasına 40-38 önde girdik.

İkinci yarıya tıpkı maça başladığı gibi hücumda agresif ve verimli başlayan Fenerbahçe 6-0’lık seriyle farkı 8 sayıya çıkardı ve maçı kırma noktasına getirdi. Ancak Guduric’in erken üçlemesi ve kenara gelmesi hücumda ritmimizi kaybetmemize neden olurken ikili oyunları efektif kullanarak rahat skor üretmeye başlayan Asvel de üstünlüğü yeniden ele aldı. 4 sayı geri düşen temsilcimizde De Colo olaya el koydu ve takımımızı tekrar 54-57 öne geçirse de Asvel son çeyreğe 60-59 önde giren taraf oldu. Final çeyreğinde çember korumada sorun yaşayan, Vesely’nin kenarda olduğu anlarda savunma enerjisi düşen Fenerbahçe karşısında Asvel üretime devam etti ve 70-67 öne geçti. Yine De Colo liderliğinde reaksiyon gösteren temsilcimiz skoru 74-74’de eşitledi. Cole’un penetre üstünden bulduğu şutlara biz de O’Quinn’i ikili oyunlarda besleyerek cevap verdik ve 84-83 öne geçtik. Bitime 1 dakika kala Fall serbest atış çizgisinden ikide bir ile dönere maça 84-84 eşitlik getirdi. 49 saniye kala Vesely’den gelen 1-2 serbest atış ve Cole’un kaçan üçlüğü sonrası De Colo’dan 13 saniye kala gelen kritik üçlükle 4 sayı farkla, 84-88 ön geçti temsilcimiz. 7 saniye kala Fall yine çizgiye gitti ve hata yapmadı, farkı 2 sayıya düşürdü (86-88). 6 saniye kala çizgiye giden Guduric de hata yapmadı ve farkı yeniden 86-90 ile 4 sayıya çıkardı. Son hücumda Asvel, Lighty ile üçlük atıştan faydalanamayınca maçın skoru bu şekilde 86-90 Fenerbahçe lehine tescil edilmiş oldu.

Sarı lacivertliler son 13 maçında 12. galibiyetine imza atarken, çift maç haftasını da 2 deplasman galibiyetiyle çok iyi bir şekilde kapatmış oldu. Play-off yarışında emin adımlarla ilereyen temsilcimiz adına tek sıkıntılı nokta savunmaydı. Savunmada vidaları biraz daha sıkmak ve play-off’lar öncesi yakalamak gerekiyor. Hücumda işler fevkalede yolunda olsa da bu savunmayla play-off potasında işler pek kolay olmayacak…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …