Güncel Haberler

Koç Ataman, CSKA Galibiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 28. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Sinan Erdem’de konuk ettiği güçlü rakibi CSKA Moskova’yı 100-70’lik skorla geçmişti.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Bir kez daha mükemmel bir maç çıkarttık. Son 3-4 maçtır çok iyi oynuyoruz. Herkes bana geçen sene gibi oynayıp, oynamadığımızı soruyor. Şunu söyleyebilirim ki, şu an geçen seneden daha iyi durumdayız. Maça dönecek olursak, mükemmel başladık. 15 dakikada 30 sayılık fark yakaladık. Sonrasında ise belki de Euroleague’de ki en büyük engellerden birisiyle karşılaştık: CSKA’yı 35 sayı farkla yenmek. Çünkü sezon başında çok eksiğimiz ve bir çok sorunumuz varken Moskova’da büyük bir fark ile kaybetmiştik. Bugün oynamayı bırakmadık. Bizim için 35-36 sayılık fark bir sınavdı ve oynamayı bırakmamak da önemliydi. Çünkü EuroLeague’de takımların 20-25 sayı farkla öne geçip rakiplerinin geri döndüğü bir çok maç oluyor. Biz oyuncularımızla ilk yarıdan sonra bunu konuştuk ve bu mücadeleye girdik. Tüm oyuncularım harika basketbol oynadı, harika savunma yaptı, hücumda topu paylaştık ve bence bu akşam büyük bir karakter gösterdik. Moskova’da üç ay önce onlara kaybettiğimizde çok kötüydük ama o maçın sonrasında yaptığımız 2-3 saatlik toplantıda oyuncularımın akıllarından geçeni görmüştüm. Onlar da bu karakteri gösterdi. Hedeflerimiz, EuroLeague’de bu sezonki geleceğimiz için çok önemli. 35 sayılık farkı kapatmak, bizim için sayısal olarak önemli değildi. Önemli olan o karakteri gösterebilmekti. Bunu EuroLeague’de yapan takım çok az. Ben hiç EuroLeague kariyerimde CSKA Moskova karşısında böyle bir şey yapan takım görmedim. Önemli olan bir taraftan da o fark geldikten sonra durmamaktı. Onun için bu rekabete girdik. Son 30 saniyeye kadar da bunu sürdürdük. Maça o kadar kararlı, o kadar istekli, o kadar sert başladık ki CSKA Moskova bu akşam kafasını kaldıramadı

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …