Güncel Haberler

Anadolu Efes, Üçlük Rekoruyla Valencia’yı Farklı Geçti (Sertaç’dan kariyer rekoru)

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Valencia‘yı 18 üçlükle klüp rekorunu kırdığı performans ve Sertaç’ın kariyer rekoru eşlğinde 99-83’lük skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Anadolu Efes 16-10’luk derecesiyle 5. sırada yer alırken, Yarasalar ise 14-13 ile 10. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 18-23
2.çeyrek: 46-40
3.çeyrek: 68-58
4.çeyrek: 99-83

Lacivert beyazlılarda Sertaç Şanlı 20 sayı (kariyer rekoru), 3-3 3sayı, 2 ribaund, 2 asist, 3 top çalma ile en skorer isim olurken, Rodrigue Beaubois 19 sayı, 5-7 3sayı, 3 asist, Vasilije Micic 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, Shane Larkin 15 sayı, 5-9 3sayı, 3 ribaund, 6 asist ve Krunoslav Simon 14 sayı, 2 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Valencia cephesinde ise Bojan Dubljevic 15 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Derrick Williams 13 sayı, 2 asist, Mike Tobey 12 sayı, 2-5 3sayı ve Klemen Prepelic 13 sayı, 4-6 3sayı ile direnmeye çalışan diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Son haftaların iki formda takımının karşılaşmasında maça misafir ekip Valencia daha etkili başlayan taraf oldu. Kalinic ile alıştıkları gibi alçak posttan dağıtım yapan ve Dubljevic ile dışarıdan üçlükler bulan rakip karşısında temsilcimiz iyi yop çevirip Simon ve Singleton’u boş pozisyonlarda topla buluştursa da üçlük isabeti gelmeyince üretimde sorun yaşadık, bu da savunmayı istediğimiz seviyeye çıkarmamızı engelledi. İkinci çeyreğe ise hücumda agresif başlayan temsilcimzi oldu. Sertaç’ın hem içeride hem de dışarıda çok iyi kullandık, eli sıcakken guardlarımızın onu sürekli doğru pozisyonlarda topla buluşturmasıyla maçın kontrolünü ele aldık. Ancak rakip takım Dubljevic kenardayken bu kez Tobey ile içeriden, Prepelic ile de dışarıdan etkili oldu, maçtan kopmadılar. Micic’in organizasyonlarında Larkin ve Beaubois’yı da devreye soktuk, hücumdaki verimliliğimizi ve çeşitliliği arttırdık. Bu sayede de devreye 46-40 önde girdik.

İkinci yarıya ise Valencia en güçlü olduğu pozisyonda, forvetlerin etkinliği ile başladı. Williams ve Kalinic’in getirdiği enerjiyle birlikte geri geldiler ve öne geçtiler. Savunmada Dunston’ın getirdiklerinden vazgeçen koç Ataman, Sertaç’ı yeniden sahaya sürerek hücumda takımın toparlanmasını sağladı. Ayrıca Sertaç’ın pota altı etkinliği sayesinde ilk yarıya nazaran daha fazla fırsat bulan Simon bunları değerlendirmeye başlayınca yeniden ritmimizi bulduk. Ancak Yarasalar pes etmedi ve Dubljevic liderliğinde skora tutundular, onun çok yönlü oyununa çözüm bulamadı savunmada Efes. Çeyreğin son bölümünde ise Larkin ve Sertaç’dan gelen üçlükler sayesinde farkı açmayı başardı, son çeyreğe rahat girdik. Bu kez üçlüklerle sahneye çıkan isim Beaubois oldu, neredeyse her çeyrekte farklı skor opsiyonlarını devreye sokan Efes, bir kez daha ne kadar komple ve çok alternatifli bir takım olduğunu gösterdi. Valencia’da biraz Prepelic direnmeye çalışsa da Efes’in kararlı hücumları karşısında direnemediler ve temsilcimiz maçı farklı kazanarak serisini 5 maça çıkarmayı başardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …