Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (22.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘ne milli aranın ardından 22. hafta programı ile devam edildi.

Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını mercek altına alırken, birlikte ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Artık ligde play-off yarışı ve düşme hattı konusunda kritik döneme girdik. Bu dönemde bir çok takım için alınacak her galibiyet, özellikle deplasman galibiyetleri tam olarak altın değerinde. İşte play-off yarışında olan Beşiktaş Icrypex, direkt rakiplerinden biri olan Gaziantep’i deplasmanda yenmeyi başararak da tam böyle altın değerinde bir galibiyete imza atmış oldu ve hem play-off biletine biraz daha sarıldı hem de artık 4. sıradaki Tofaş ile aralarında sadece 1 galibiyet kaldı. Siyah beyazlılar yine genç yıldız Alperen’in pota altındaki etkinliği ve hem de sakatlığını tamamen atlatan, formda bir görüntü veren Ercan’ın x-faktör katkısı ile bu kritik galibiyeti hanesine yazdırdı. Üstelik bunu yaparken Gaziantep gibi disiplinli ve istikrarlı takım savunması ile öne çıkan bir rakip karşısında tam 84 sayı ürettiler, ne kadar potansiyelli bir takım olduklarını tekrar gösterdiler. Alkışlarla haftanın takımı ödülü Beşiktaş’a gidiyor.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş Icrypex): 28 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Büyükçekmece): 25 sayı, 11-13 2sayı, 13 ribaund, 31 verimlilik
  • Tibor Pleiss (Anadolu Efes): 18 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 2 blok, 30 verimlilik
  • DeVaughn Akoon-Purcell (Tofaş): 26 sayı, 4-5 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 t.çalma, 27 verimlilik
  • Steve Zack (Petkim Spor): 17 sayı, 7-8 2 2sayı, 10 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

18 yaşındaki genç yıldız Alperen Şengün, milli forma ile sergilediği performans ile tüm Avrupa’da ses getirdikten sonra Beşiktaş Icrypex forması ile ligde de kaldığı yerden devam etti bu hafta. Ligimizin en formda ve iyi uzunlarından biri olan Jaiteh karşısında net bir üstünlük kuran Alperen, yine siyah beyazlıları galibiyete taşıyan temel faktör oldu. Hücumda durdurulamaz bir performans sergileyen ve maçtan sonra Gaziantepli oyuncuların bile tebriğini alan genç yıldız, 34 dakika parkede kalırken, 9-14 2sayı, 1-3 3sayı, 7-8 s.atış isabetleriyle 28 sayı üretti ve istatistiklerine 12 ribaund, 3 asist, 1 blok, 1 t.çalma da ekleyerek 34 verimlililk puanına ulaştı ve bir kez daha haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş Icrypex): 28 sayı, 12 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 29 sayı, 5-8 3sayı, 4 asist, 24 verimlilik
  • Muhammed Baygül (Türk Telekom): 20 sayı, 2-4 3sayı, 5-7 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 23 verimlilik
  • Yiğitcan Saybir (Anadolu Efes): 17 sayı, 3-5 3sayı, 5 ribaund, 19 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 6 sayı, 2 ribaund, 14 asist, 17 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …