Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (26.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 26. hafta mücadelesi geride kaldı.

Haftanın Maçı olarak seçilen Türk derbisinde Anadolu Efes‘in, Fenerbahçe Beko’yu farklı yenerek 10 maçlık serisine son verdiği ve Asvel’in deplasmanda Barcelona’yı yendiği bu önemli haftayı gelin birlikte mercek altına alalım ve her zamanki gibi ödülleri de sahipleri ile buluşturalım. Keyfili okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Daha önce Fransa’da güçlü rakibi Barcelona’yı yenerek ses getirmiş olan Asvel Villeurbanne, bu kez rakibini İspanya’da, deplasmanda bir kez daha devirerek play-off yolunda ne kadar istekli olduğunu göstermiş oldu. Fransız ekibi ligin liderine karşı baştan sonra harika bir savunma performansı ortaya koyarak, atletik üstünlüğünün avantajlarını en doğru şekilde kullandı ve Barça’nın en büyük zaafı olan pota altı savunmasını da Fall ile net şekilde cezalandırdılar. Bu sayede hücumda hem aktif ve üretken olan Asvel’de tabiki Cole’un bireysel perfromansı da alkışları haketti. NBA patentli guard bir kez daha mental olarak iyi durumda olduğunda Euroleague’in elit guardları arasında yer alacağını gösterdi, üstelik Barça gibi iyi bir savunma takımına karşı. Özetle koç Parker’dan Cole ve Fall’dan başlayarak tüm oyuncularına kadar çok önemli bir işe imza attılar. Barça gibi bir takıma karşı ribaundşarda üstünlük kurmak ve daha da önemlisi onları sadece 13 asistte tutmak, düzen dışına itmek çok önemliydi. Haftanın takımı ödülü alkışlarla Asvel’e gidiyor.

Norris Cole - LDLC ASVEL Villeurbanne - EB20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 37 sayı, 6-6 3sayı, 5 asist, 3 t.çalma, 44 verimlilik
  • Nikola Kalinic (Valencia): 12 sayı, 5-5 2sayı, 3 ribaund, 10 asist, 2 t.çalma, 25 verimlilik
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): 17 sayı, 2-3 3sayı, 5 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 24 verimlilik
  • Youssoupha Fall (TD Sytems Baskonia): 20 sayı, 9-12 2sayı, 6 ribaund, 2 blok, 23 verimlilik
  • William Howard (Asvel Villeurbanne): 13 sayı, 3-5 3sayı, 8 ribaund, 2 t.çalma, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Son haftalarda Anadolu Efes‘in yakaladığı başarılı performansın başmimarlarından biri kuşkusuz Larkin ile beraber Vasilije Micic oldu. Sırp guard geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor ve hücumda ritmini bulduğu zaman durdurulamaz bir silah olduğunu bu hafta bir kez daha gördük Fenerbahçe karşısında. Güçlü rakipleri karşısında takımını bu sezon sürekli alıştırdığı üzere 3. çeyrekte sırtladı, maçı domine etti bu bölümde ve kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşarak hem galibiyeti getirdi hem de sonraki maçlar için rakip savunmalara net bir mesaj verdi. Micic güçlü fiziğini zekası ve saha görüşü ile birleştirmiş özel bir guard ve skorer özellikleri ile NBA seviyesinde bir oyun ortaya koydu Fenerbahçe karşısında. 31 dakika sahada kalırken 4-6 2sayı, 6-6 3sayı, 11-11 s.atış isabetleriyle 37 sayı üretti ve kariyer rekorunu kırdı. Ayrıca istatistiklerine 5 asist, 3 top çalma ekleyerek 44 verimlilik puanına ulaştı ve bu alanda da kariyer rekorunu kırmış oldu. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz, sonuna kadar haketti.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …