Güncel Haberler

Koç Sarıca, Bahçeşehir Galibiyetini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ni 83-96’lık skorla geçti.

Karşılaşmanın ardından Kaf-Kaf’ın koçu Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu:

Her şeyden önce tabi aradan dönüşler her zaman zordur. İki haftalık bir ara vardı ve biz ligi çok iyi bir yerde bıraktık. Önemli bir galibiyette bıraktık. Hala da lig ikincisiyiz. Bugün bunu korumamız lazımdı. Baktığınız zaman Bahçeşehir Koleji daha iki üç hafta önce yeni iki tane oyuncu takviyesi yaptı. Bu da demektir ki ligdeki hedefleri devam eden bir takım, bir kulüp. Bu bakımdan deplasmanda kazanmak önemliydi. Skor gücü çok yüksek bir takım. Maçın son dört dakikası daha rölanti bir tempoda geçti. Sonunu saymazsak iyi bir müdafaa yaptığımızı söyleyebilirim. Özellikle Yunus’un ikinci yarıda Erick Green’e yaptığı baskı önemliydi. Çünkü bıraktığın zaman çok skor yapabilecek bir oyuncu. Onun dışında tabi genel anlamda iyi oynadığımız! söyleyebilirim. Özellikle ribaundlardaki farkımız bence maça yansıdı. Aradan sonra böyle bir galibiyet alan oyuncularım!, takımımı tebrik ediyorum. Kalan sekiz hafta var. Sekiz hafta için şu an hala ikinci durumdayız. Sezon başından ilk dört hedefin koymuştuk ama bugün ikinciliği korumak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu da büyük başarı bu ligde. Eğer diğer takımlar ile Fenerbahçe’yi de geride bırakabilirsek. O yüzden takımımı tebrik ediyorum. Devamını getirmeyi sağlayacağız. Yani bence bir kere sertlikle ilgili kısmımız beni memnun eden kısım. Onun dışında aslında maça biraz yavaş bir giriş yaptık. Özellikle ilk periyotta baktığınız zaman 83 sayıyla biten maç skorunun 22’sini ilk periyotta yedik. Özellikle dış atış veya kısa mesafedeki yakın atışlarda bence etkisiz ve kontaksız müdafaamız vardı.Bunu toparladık bu önemliydi. Yani ilk devreye altı sayı farkla galip girdik. Bu kısa sürede bunu toparlamak sonrasında beni belki de en çok memnun eden maçın hakimiyetinin bizde olmasıydı. Fark on sayıya çıktı sonra yediye düştü, altıya düştü ama on sayıya tekrar çıktı ama hep kontrol bizdeydi. Bu önemli bir unsur. Bundan memnunum ve diğer bir konu tabi aradan sonra bazı sıkıntılarımız vardı. Dj sakatlığından dolayı bugün kadroda yer alamadı ve bir yabancı oyuncumuz yoktu. Eksikti sonuçta. Yine Raymar’ın ve Yunus’un sakatlıkları vardı hafta içinde. Böyle sıkıntılarımızın olduğu bir haftada burada puan kaybetmeden Izmir’e dönmek beni en çok mutlu eden kısım.

Karşıyaka Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …