Güncel Haberler

Milliler Formalite Maçında Hırvatistan’ı Yendi

2022 FIBA EuroBasket elemeleri kapsamında İstanbul Akatlar’da düzenlenen fanusta A Milli Takımımız konuk ettiği Hırvatistan‘ı 84-78’lik skorla yenmeyi başardı.

İki takı da zaten EuroBasket biletini garantilediği için tamamen formalite niteliğidne oynanan bir maç olduğunu hatırlatalım.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 21-21
2.çeyrek: 21-19
3.çeyrek: 20-25
4.çeyrek: 22-13

Millilerde Buğrahan Tuncer 17 sayı, 3-5 3sayı, 5 ribaund, 7 asist ile etkili olurken, Sertaç Şanlı 17 sayı, 7-7 2sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Shane Larkin 16 sayı, 4-6 3sayı, 7 asist, 2 top çalmayla galibiyetin diğer mimarları oldular.

Hırvatistan cephesinde ise Tomislav Gabric 13 sayı, 3-4 3sayı, 4 ribaund, Miro Bilan 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Goran Filipovic 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Antonio Vrankovic ile Zeljko Sakic ise 10’ar sayıyla direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Milli takımımız kısır başlayan maçın ilk bölümünde geniş rotasyonla daha az süre alan oyuncuları kullandı. İki takım da maçın başında birbirine üstünlük kuramadı, ama Larkin’in sahneye çıkıp sazı eline almasıyla millilerimiz geri düşmedi ve skorda kaldı, ilk çeyrek 21-21 eşitlikle geçildi. İkinci çeyrektede de oyunun dengesi pek bozulmadı. Millillerimiz uzunlar arasında pas köprüsünün iyi kurulması ve Buğrahan’ın da devreye girmesiyle bir adım öne geçti ve devreyi 42-40 önde kapattık.

İkinci yarının hemen başında hücumda vites arttırarak farkı 6 sayıya kadar çıkardık fakat Hırvatistan geri dönerek maça ortak oldu. Çeyreğin devamında Melih’in etkili oyunuyla milliler tekrar farkı açmaya çalışsa da Hırvatlar üst üste buldukları üçlüklerle maçtan kopmadılar. 3. çeyreğin sonlarına doğru Sertaç ile etkili olsak da son çeyreğe de 62-65 geride girdik. Hırvatlar üçlüklerle çeyreğin başında da devam ettiler. Ama Larkin’in sahneye çıkmasıyla yeniden şahlanan milliler takım olarak savunmada da vidaları sıkınca ortaya koyulan müthiş enerjinin karşılığını aldık ve 84-78’lik skorla elemeleri güzel bir galibiyetle tamamladık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …