Güncel Haberler

Anadolu Efes, İkinci Çeyrekteki Müthiş Seriyle Olympiakos Karşısında Farka Gitti

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği Yunan ekibi Olympiakos‘u 76-53’lük skorla rahat geçti.

Bu sonuçla son 7 maçında 6. kez kazanan Anadolu Efes derecesini 14-10 yaptı ve 6. sıraya yükseldi. Mağlubiyet serileri 6 maça çıkan Kırmızılar ise 11-14 ile 12. sırada konumlandılar.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 11-26
2.çeyrek: 43-34
3.çeyrek: 58-43
4.çeyrek: 76-53

Lacivert beyazlılarda Shane Larkin 21 sayı, 4-8 3sayı, 5 ribaund, 5 asist ile maçın yıldızı olurken, Bryant Dunston ise 15 sayı, 7-8 2sayı, 7 ribaund, 3 asist, 3 top çalma ve Rodrigue Beaubois 11 sayı, 1-7 3sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Yunan ekibinde ise Giannoulis Larentzakis 10 sayı, 2-4 3sayı, 3 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile yegane çift haneli skor üretebilen isim oldu. Sasha Vezenkov 9 ve Kostas Sloukas ile Shaquielle McKissic ise 7’şer sayıyla katkı verebildiler.

EDİTÖR YORUMU:

Son haftalarda olduğu gibi koç Ataman maça Larkin ve Dunston’ı kenardan getirerek başlamayı tercih etti. Hücumda Simon’un organizasyonları ile iyi başlamış olsak da Larentzakis liderliğinde potaya sürekli atak eden ve topu iyi çeviren Olympiakos karşısında yarı sahada savunmada konsantrasyon problemi yaşadık ve kolay sayılar gördük potamızda. Farkın açılmaya başlamasıyla koç Ataman kenardan Anderson, Larkin, Dunston hamlelerini yaptı. Ancak bu isimler de savunmada enerjimizi yükseltemedi ve Larentzakis’in yanı sıra McKissic ve Sloukas da potaya atak ederek rahat sayılar üretti. Hücumda zorlama birebirlere kalan ve bir türlü istediği verimliliği yakalamayan Efes çeyreği 26-11 geride kapatmak zorunda kaldı. İkinci çeyreğe önce Beaubois’nın sonra da Larkin’in etkili birebirleri ile başlayan Efes, özellikle Larkin’in hücumda devreye girmesiyle beraber savunmada da istediği enerjiyi buldu ve savunmada vidaları sıktı. Çeyreğin ilk 6 dakikasında 24-2 gibi müthiş bir seri yakalayan temsilcimiz tam anlamıyla potayı göstermedi Olympiakos. Burada Dunston, Anderson, Singleton üçlüsünün savunmadaki gayreti gerçekten alkışları fazlasıyla haketti. Hücumdan gelen enerjiyi savunmada sertliğe ve istikrara çeviren Efes 32-8’lik müthiş çeyrek skoruyla 15 farktan dönüp soyunma odasına 9 sayı farkla önde girmeyi başardı.

İkinci yarıyla beraber hücumdaki etkinliğini ikili oyunlarla sürdüren lacivert beyazlılar Dunston’ın çok iyi beslemeye başladı ve farkı giderek açtı. Ayrıca tüm kısa-uzun ters eşleşmelerinde Beaubois ve Larkin’in oynadığı etkili birebirler Olympiakos savunmasını çökmesine neden oldu. Sloukas ve McKissic gibi takımın asıl liderleri çember dövmeye devam edince top kullanmaktan vazgeçmeye başladılar ve bu da Olympiakos’un hücumda tamamen geri adım atmasına neden oldu. Savunmada çalışmaya devam eden Efes, savunma kaynaklı sayılarla farkı 3. çeyrek biterken 15 sayıya çıkardı ve son çeyrek adeta formalite icabı oynandı. Simon ve Micic’in de kıpırdanmaya başlamaları ile temsilcimiz son çeyreğin başlarında farkı 20 sayıya çıkardı ve maç koptu.

Savunmada rakibine nefes aldırmayan ve play-off yolunda önemli bir galibiyet alan Efes’de herşey yolunda gözükürken sadece Moerman ve Micic’in düşük verimliliği gözlerden kaçmadı. Ama Efes bir kez daha gösterdi ki geniş kadroda herkes herkesin açığını kapatıp, o gün formsuz olan oyuncunun hatalarını telafi edebiliyor, bu maçta da Moerman ve Micic telafi edilen isimlerdi ki onların da çok iyi işler çıkarıp ön planda olduğu bir çok maç oldu ve sezonun kalanında da olacaktır. Ayrıca Larkin’in yüksek formu ve Dunston, Anderson, Singleton gibi isimlerin istekli oyunları da Efes’in kalan bölümde ne kadar tehlikeli bir takım olacağının mesajını tüm rakiplere vermesini sağlamış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …