Güncel Haberler

İDDİA: Galatasaray Transferde Yeni Bir İsme Yöneldi!

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray‘da Macon’ın ayrılığı sonrası yeni oyuncus arayışı halen devam ediyor.

Listenin başında yer alan Peterson ve Miller-McIntyre ile çeşitli EuroCup ve Şampiyonlar Ligi takımlarının ilgileniyor olması sarı kırmızılıların rotayı farklı bir alternatife çevirmesine neden oldu.

Sportando’nun haberine göre Peristeri forması giyen ve bonservisini bedelsiz olarak alıp serbest kalabilecek konumda olan Tre McLean ile ilgileniyorlar.

1.96 metre boyunda olan, 2-3 numaralı pozisyonlarda görev alabilen 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyuncu bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta 8.5 sayı, yüzde 31.3 3sayı, 3.8 ribaund, 1.2 asist, 1.7 top çalma ve Yunanistan Ligi’nde ise 14 maçta 11.9 sayı, yüzde 31.6 3sayı, 4.9 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Profesyonel kariyerine Avtodor’da başlayan ve sonrasında Parma Perm, Brose Bamberg formaları da giymiş olan McLean, bu sezon Peristeri formasıyla açıkçası vasat bir görüntü çizdi. Elbette atletik özellikleri ve çabukluğu sayesinde penetreler üzerinde üretim yapması ve istikrarlı olmasa da özellikle ceza üçlüklerinde katkı vermesi ile çift haneli skor potansiyeli olan bir kanat oyuncusu. Ancak onun için daha çok tamamlayıcı diyebiliriz hücum performansı açısından. Net bir skor opsiyonu değil. Ribaundlara katkı verebilmesi ve bencil bir oyuncu olmaması, savunmada da enerjisi ve yine atletizmi ile gayretli olması önemli artılar. Ama yine söyleyeceğim McLean bir görev adamı. Hunter’dan verim alamayan zaten elinde bal yapmayan arı niteliğinde bir isim, Hamilton bulunan sarı kırmızılıların Macon gibi topa yön verebilen, kendi skorunu ürettiği gibi organizasyona da yardım edebilen bir ismi kaybetmişken McLean’e yönelmesi şaşırtıcı doğrusu.

Şöyle söyleyeyim geçtiğimiz günlerde Robert Johnson transferini yaptı ve çok da doğru bir hamle olduğunu gördük ya da bir diğer örnek Bursa’nın getirdiği Marial Shayok… Bu takımlar böyle isimlere yönelirken Galatasaray’ın McLean ile anılması bile ilginç… 3 numarayı zaten Yiğit ve zaman zaman Göksenin ile doldurabilirsiniz ama Trice dışında topa yön verebilen kısa olmayınca ligde kalmak her geçen gün zorlaşacak sarı kırımızılar adına. Son günlerde Kalev forması ile iyi işlere imza atan Marcus Keene ya da Lietkabelis’in skoreri Kyle Vinales isimleri benden birer örnek olsun sarı kırmızılıların teknik ekibine ve yönetimine…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …