Güncel Haberler

Panathinaikos Euroleague Kadrosuna Guard Takviyesi Yapmak İstiyor!

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Panathinaikos sezon başından beri oyun kurucu pozisyonunda sorun yaşıyordu.

Aslına Yunan ekibi geçtiğimiz günlerde Bray’i kadrosuna katmıştı ama Birleşik Amerikalı oyuncu bu sezon zaten Bayern ile Euroleague’de forma giydiği için sezonun kalan bölümünde tekrar Euroleague’de başka bir takımın formasını giyemiyor. Bu nedenle de Yeşiller Euroleague maçlarında oynatabilecekleri bir guard hamlesi daha yapmak istiyorlar.

Bu noktada Litvanya kaynaklı 15min sitesinin haberine göre Yunan ekibiin gündemindeki isim ise Lokomotiv Kuban‘ın Litvanyalı tecrübeli oyun kurucusu Mantas Kalnietis.

Ancak Rus ekibi de EuroCup ve VTB’de zirve yarışı içerisinde yer alıyor dolayısıyla sezonun bu döneminde bonservis almadan takımın beyni konumundaki oyun kurucularını bırakmak istemiyor. Bu nedenle de kulüpler arasındaki sıkı pazarlıkların devam ettiği gelen haberler arasında.

1.95 metre boyunda olan 35 yaşındaki Litvanyalı oyun kurucu bu sezon EuroCup’da 13 maçta ortalama 26.2 dakika süre alırken 7.3 sayı, yüzde 40.0 3sayı, 2.7 ribaund, 7.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Pozisyonuna göre önemli bir fizik avantajı olan ve halen saha görüşü artı ikili oyunlardaki özel pas yetenekleri ile Euroleague seviyesinde iş yapabileceğini ancak skor üretimi konusunda ondan fazla bir beklenti içerisinde olmamak gerektiğini düşünüyorum ki zaten bu açığı kapatabilecek Nedovic gibi bir silah da var Pana2nın elinde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …