Güncel Haberler

Ufuk Sarıca: “Bizim Bir Hayalimiz Var, Hayal Etmeden Olmuyor.”

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde başarılı şekilde temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka‘nın tecrübeli koçu Ufuk Sarıca beIN Sports’a detaylı bir röportaj verdi.

Sarıca, geçen sezon FIBA Europe Cup ve Süper Lig’deki başarılı gidişatlarının COVID sebebiyle kesilmesini şöyle yorumladı:

Geçen sene Avrupa’da kupayı kazanmaya çok yakındık. 2 aşamamız kalmıştı. Çok yakındık ancak maalesef devamında hayat durdu. Tüm dünya, hiç tecrübemiz olmayan bir ortama girdik. Şimdi mesela yine endişelerimiz var ama hiç değilse artık ortamı biliyoruz. Büyük ihtimalle o Avrupa kupasını kazanacaktık. İyi giden bir sezondu, ligde de final adayıydık, normal sezonda 2. sıradaydık. Keşke bitirebilseydik diyorum şu an.

beIN Sports

Oyuncuların o idman ve maç temposunu kaybettikten sonra yeniden basketbol temposuna alışmalarının kolay olmadığından bahseden Sarıca, “Bence hâlâ tam olarak tadı tuzu yok işlerin. Dolu olan bir salonda oynamanın motivasyonuyla bomboş salonda oynamanın arasında çok fark var. Buralarda tabii sıkıntılarımız oluyor. Tabii hastalıktan dolayı bazı oyuncularımız bazı dönemlerde sıkıntılar yaşıyor. Kimi oyuncularımızda hâlâ birtakım hastalık döneminden kalan sıkıntılar görülebiliyor. Tam olarak normale dönebilmiş değiller. Hayatın durmaması güzel, basketbol oynanmadığı zaman daha kötüydü bizim için. Şükretmek lazım.” dedi.

Sezon başında kadrolarını korumalarıyla ilgili sorulan soruya Sarıca’nın cevabı şöyle:

Bizim takımı korumayla ilgili ve üzerine eklemeler yapmakla ilgili daha önceden de bir planımız vardı. Benim 2012-2016 süre zarfında çalıştığım dönemde de eklemeler yapsak da ana iskeleti koruduk. Bu da sporda aslında devamlılığın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Birbirleriyle ve koçlarıyla oynamaya alışık oyuncuların çok daha sistemi yukarıya taşıyabildikleri bir yere çekiyor. Ancak bunun bir sürü ayağı var. Bazı oyuncular bazı ülkelere gelmek istemeyebilir, kimisi aileleriyle ilgili bir karar alıyor. Bizim tutmak isteyip tutamadığımız tek oyuncu Jordan Morgan oldu. Yaptığımız takviyelerin yerinde olduğunu görüyoruz. İşler yolunda gidiyor, inşallah da bunu devam ettiririz.

beIN Sports

Ufuk Sarıca’nın sezon başında karşılaştıkları puan silme cezasıyla ilgili de gelen soru üzerine açıklamaları oldu:

Çok takılmadık ama aklımızın bir köşesinde hep onu taşıdık. Büyük bir dezavantaj. Biz yıllardır Karşıyaka’ya emek veren bir sponsorla çalışıyoruz. Günümüz sporunda bu çok önemli bir şey. Senelik, 2 senelik sponsorluklar olabilir ancak bunu 20 sene devam ettirebilmek önemli bir iş. Böyle bir sponsorumuz varken ceza alıp eksi puanla başlamak bizi üzdü. Bunu da söylemek istiyorum ama 2. haftada Gaziantep’e kaybettik. Bu da bence bizi sıkıntıya soktu. Sadece 3 mağlubiyetimiz var, arka arkaya kazanarak bunu tolere etmeye çalışıyoruz. Umarım mümkün olduğunca az etkileniriz bundan.

beIN Sports

Bu sezonki Avrupa maceralarına ilişkin “Aslında biz çok iyi başladık. Bilbao deplasmanı galibiyetiyle başladık. Üstüne 2 defa yenildik, Bamberg’de son topta yenildik. Arada bir Bologna maçımız ertelendi, tekrar Bamberg’le oynayıp hiç beklemediğimiz bir şekilde sahamızda bu sezonki tek yenilgimizi aldık. Ben son 3 maçımızı kazanıp bu gruptan çıkabileceğimize emindim. Biz bu turnuvada önemli bir yere gelebilecek takımlardan biriyiz. Sağlıklı kalmak önemli çünkü dar bir rotasyonumuz var. Ekleme yapmayan nadir takımlardan biriyiz. 14 kişilik kadromuzla devam ediyoruz ki bunların 3’ü kimsenin tanımadığı çok tecrübesiz basketbolcu kardeşlerimiz. Zor bir turnuva ama zorları başarmak önemli. Birbirimize olan inancımızla çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi TOP 16 grubunda TOFAŞ, Happy Casa Brindisi ve Hapoel Holon’la eşleşmeleriyle ilgili olarak ifadeleri şu şekildeydi:

Grupların hepsi zorlu ancak ben grubumuzu şöyle değerlendiriyorum; seyahat açısından daha avantajlı bir gruptayız. Burgos, Tenerife veya Zaragoza gibi deplasmanlar çok zorlu deplasmanlar. Brindisi de zor bir deplasman ancak en azından bir maça indirdik. İzmir – Bursa, en azından Türkiye içinde bir seyahat. Bu bakımdan avantajlıyız. TOFAŞ’ı ligde 2 kez yendik ama sonuçta sadece kağıt üzerinde kaldı. Her maç oynanmaya aday bir maçtır, dikkat etmek lazım. TOFAŞ sert bir takım. Brindisi, İtalya Ligi ikincisi, çok skor üreten bir rakip ve Holon da değişik beşlerle oynuyor. Burada ilk ikiye girmek tek hedefimiz olmak, inşallah da başaracağız.

beIN Sports

Raymar Morgan’ın çok üst seviye bir performans ortaya koyduğunu belirten Sarıca şunları söyledi:

Raymar Morgan çok kaliteli ve tecrübeli bir oyuncu. Sezon başında Jordan Morgan’ın gidişinin ardından çok içime sinerek yaptığım bir transfer oldu. Tabii size’ıyla ilgili bir sıkıntı olabileceği hep konuşuluyordu. Ben bunun tecrübesini Juan Palacios’la da yaşadım. Şampiyon olduğumuz sezon 2.02 boyunda bir pivotumuz vardı. Ona özgü oyunlarla o zamanın koşullarıyla öyle bir basketbol oynamıştık. Şimdi EuroLeague dahil bir sürü takım uzunun şutunu arayan takımlar hep bu şekilde bir basketbol oynuyor. Bugün ribaund sorununu çözebiliyorsanız size’ın çok bir önemi kalmadı.

beIN Sports

Camiaya mesajını da ileten deneyimli koçun son sözleri şu şekildeydi:

Bizim bir hayalimiz var sloganı özdeşleşti ama sloganı çok kullanan da oldu. O yüzden imtina ederek kullanmaya çalışıyorum. Bizim bir hayalimiz var, hayal etmeden olmuyor. Pınar Karşıyaka şampiyonluk sonrası 3 sene boyunca kötü bir dönem geçirdi. Ben İzmir’i ve Karşıyaka’yı playoffsuz, playoffu Karşıyaka’sız düşünemiyorum. Devamlılık çok önemli, bu mesajı vermek istiyorum. Ben sahada bu kadar başarılı olan bir takımın taraftarıyla bir arada olabilmesini istiyorum. Bizim maç sonlarını onlarla kutlamak gibi bir geleneğimiz var, bunları tekrar yaşamak istiyorum.

beIN Sports

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …