Güncel Haberler

RESMİ: Milano’dan Serie A İçin Uzun Takviyesi

İtalya Lega Basket Serie A‘da şampiyonluk hedefleyen Euroleague ekiplerinden Olimpia Milano, İtalyan pasaportu ile oynayan iki uzunu Biglia ve Brooks’un sakatlıklarının ardından takıma takviye yaptı.

Son olarak A2 takımlarından Edilnol Biella forması giyen, Polonya doğumlu ama aynı zamanda İtalyan pasaportu bulunan Jakub Wojciechowski ile anlaştıklarını açıkladılar.

2.13 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon 10.5 sayı, 7.5 ribaund istatistikleri ile mücadele ediyordu A2’de.

Kariyerine 16 yaşında Benetton Treviso alt yapısında başlayan Polonyalı uzun, Casalpusterlengo, Brescia, Torino, Veroli, Mantova takımları ile ikinci ligde ve Cantù, Cremona, Capo d’Orlando, Brindisi ekipleri ile ise Serie A’da forma giymişti. Ülkenin en üst ligindeki en iyi sezonu ise 8.9 sayı, 6.1 ribaund ortalamaları yakaladığı ve Orlandina forması giydiği 2017-18 sezonuydu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Milano’yu Kendi Silahı ile Vurdu

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Kızıl Yıldız konuk olduğu Olimpia Milano‘yu kendi silahı ile …