Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (20.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 20. hafta programını geride bıraktık.

Gelin her zaman olduğu gibi birlikte haftanın panoramasına birlikte mercek tutarken, performansları ile alkışları hakedenlere de ödüllerini takdim edelim. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde hayal kırıklığı yaratan, ligde de istikrarsız sonuçlar alan, günü gününü tutmayan Darüşşafaka Tekfen, güçlü rakibi Pınar Karşıyaka karşısında iyi gününe denk geldi ve rakibinin tam 11 maçlık galibiyet serisini sonlandırmayı başardı. Maça kötü başladıktan sonra ikinci çeyrekle beraber hücumda müthiş bir atağa kalkan, vites arttıran Daçka son çeyrekte de geri adım atmadı ve Kaf-Kaf gibi savunması ile öne çıkan bir takıma karşı 2. çeyrekte 29 ve son çeyrekte 24 sayı atarak, hücum performansıyla maçı kazanmayı başardı. Bu başarının temelinde tabiki yüksek yüzdeli üçlükler vardı, Andrews ve Doğuş’un liderliğinde takım olarak 15-29 isabet ile etkili oldular. Ayrıca sezon başından beri çember altı konusunda eleştirilen Daçka, bu konuda ligin iyi takımlarından biri olan Kaf-Kaf karşısında ribaunlarda da başabaş oynadı, geri adım atmadı. Özetle bu kadrodan ve koç Ernak’tan sezon boyunca beklenen performansı bu maçta ortaya koymayı başardılar ve alkışlarla da haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Elgin Cook (LH Fethiye): 31 sayı, 4-6 3sayı, 10 ribaund, 2 asist, 41 verimlilik
  • Krunoslav Simon (A.Efes): 22 sayı, 4-5 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 2 t.çalma, 33 verimlilik
  • Tarik Phillip (Tofaş): 23 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 5 t.çalma, 32 verimlilik
  • Andrew Andrews (Darüşşafaka): 31 sayı, 5-8 3sayı, 3 ribaund, 30 verimlilik
  • DeVaughn Akoon-Purcell (Tofaş): 27 sayı, 3-6 3sayı, 6 ribaund, 2 t.çalma, 29 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Lige bu sezon yeni katılan ve kadrosunu oldukça geç oluşturmak zorunda kalan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor‘un en dikkat çekici transferlerinden biriydi Elgin Cook. Sezon boyunca da takımın kaybettiği maçlarda dahi en istikrarlı en verimli oyuncusu konumundaydı, sadece skor potansiyeli ile değil ribaundlara yardım etmesi ve çok yönlü oyunuyla da dikkat çekmişti. Ama bu hafta sezonun takımı adına hedef maçlarından birindi, Ormanspor karşısında farklı bir boyuta çıktı. 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı forvet tam anlamıyla alev aldı. 9-9 2 sayılık, 4-6 3 sayılık isabetiyle 31 sayıya ulaşırken ayrıca istatistiklerine 10 ribaun ve 2 asist de ekleyerek takımının düşme hattındaki bu kritik maçtan galibiyetle ayrılmasının baş mimarı oldu ve alkışlarla da haftanın en değerli oyuncusunun sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Şehmus Hazer (Beşiktaş): 22 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 28 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 16 sayı, 3-7 3sayı, 2 ribaund, 7 asist, 5 t.çalma, 21 verimlilik
  • Samet Geyik (T.Telekom): 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 21 verimlilik
  • Yunus Emre Sonsırma (P.Karşıyaka): 10 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 2 t.çalma, 18 verimlilik
  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 15 sayı, 7 ribaund, 13 verimlilik
Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …