Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (24.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta programını temsilcilerimizin ikide iki yapmasıyla beraber keyifli bir şekilde geride bırakıyoruz.

Gelin birlikte bu kazançlı haftanın panoramasını mercek altına alırken, her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Zalgiris Kaunas – Kızıl Yıldız ve Maccabi Tel Aviv – Khimki maçları pandemi önlemleri nedeniyle sonradan açıklanacak ileri bir tarihe ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Her sezon olduğu gibi bu sezon da Final Four’un güçlü adaylarından biri olan Real Madrid, çok iyi performans gösterdiği, kale gibi koruduğu WiZink Arena’da tam anlamıyla soğuk bir duş aldı bu hafta. Onları hezimete uğratan, tam 20 sayı farkla sahadan silen takım ise koç Ivanovic yönetimindeki TD Systems Baskonia‘ydı. Bu sezon istikrar problemleri yaşayan ve genelde deplasmanlarda sorun yaşayan bir takım görüntüsü veriyor olsalar da bu maçta Liga Endesa Şampiyonu ünvanının hakkını veren bir performans sergilediler. Real’in kaliteli hücum silahlarını tamamen susturdular ki özellikle boyalı alanda Tavares ve Thompkins gibi isimleri devre dışı bırakmaları çok ama çok önemli bir perfomanstı savunmada ortaya koydukları ki ribaundlarda da 33-29 ile üstünlük kurduklarını belirteyim. Hücumda da şutör uzunlar Peters ve Polonara liderliğinde Real’i dışarıdan vurdular diyebiliriz. Ayrıca Vildoza ile Giedratitis’in de bu seviyeler için ne kadar önemli skor opsiyonları olduklarını da bir kez daha görmüş olduk. Komple bir takım performansı ortaya koyan ve oyunun iki alanında da güçlü rakibine net bir üstünlük kuran Baskonia’ya alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 26 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 2 t.çalma, 30 verimlilik
  • Jalen Reynolds (FC Bayern Munich): 24 sayı, 10-15 2sayı, 4 ribaund, 2 asist, 4 t.çalma, 30 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 24 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 28 verimlilik
  • Howard Sant-Roos (Panathinaikos): 20 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 t.çalma, 27 verimlilik
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): 20 sayı, 3-8 3sayı, 6 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu haftanın en önemli sonuçlarından birine imza atan Anadolu Efes‘de Barça galibiyetinin yıldızı herkesin beklediği gibi Larkin değil Vasilije Micic‘di. Sırp guard ligin en tecrübeli ve en elit oyun kurucularından biri olan Calathes’e adeta ders verdi. Hem organizasyonel becerileri, saha görüşü ve akıllı pasları ile arkadaşlarını oyunun içinde tuttu, en verimli şekilde kullandı onları hem de gerektiğinde taşın altına elini sokarak ürettiği kritik sayılarla takımın skor yükünü çekip Barça’nın savunmada vidaları sıkmasına engel oldu. Bu sezon da büyümeye, gelişmeye ve olgunlaşarak istikrarı da yakalamaya başlayan Micic, hücumda komple bir silaha dönüşmüş durumda. Barça gibi takım savunması üst düzeyde olan bir ekibe karşı tam bir maestro gibi oynayarak takımının galibiyete taşıdı ve Larkin ile Simon’un sakatlık problemlerinin etkileriyle yavaşladıkları, pasifleştikleri bir dönemde sazı eline alıp ben burdayım dedi. Barça karşısında sergilediği etkileyici performansla da haftanın MVP’si ödülünü fazlasıyla haketti.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …