Güncel Haberler

CSKA, Eric İçin Telekom’un Kapısını Çaldı!

Hem Milutinov’u hem de Shengelia’yı sakatlık nedeniyle kaybeden CSKA Moskova, uzun rotasyonuna takviye yapmak için pazarı araştırmaya devam ediyor.

Turkish Airlines Euroleague takımları arasındaki transfer dönemi kapandığı için Rus ekibi Euroleague dışındaki opsiyonları araştırıyor. İlk önce temsilcimiz Karşıyaka’nın kapısını Morgan için çalmışlar ama red cevabı almışlardı. Şimdi ise rotalarını bir diğer temsilcimiz Türk Telekom‘un 2.10 metre boyunda olan 33 yaşındaki Nijeryalı uzunu Micheal Eric‘e çevirdiler.

Menajer aracılığıyla Ankara kulübüne ulaşan Rus ekibi bonservis konusunda bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Bu tekliften sonra Türk Telekom oyuncusu hakkındaki kararını iletecek Rus devine.

Daha önce Euroleague sahnesinde Baskonia ve Daçka formaları ile de boy göstermiş olan Eric, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçta 12.2 sayı, 6.7 ribaund, 1.3 blok ve BSL’de ise 19 maçta 11.0 sayı, 6.2 ribaund, 1.0 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Elbette Eric, Milutinov ya da Shengelia gibi hücumda silahları olan bir uzun değil, bu alanda ondan ekstra şeyler beklememek lazım Euroleague sahnesinde. Ama atletizmi ve çabuk ayakları ile ikili oyunları yüzdeli bitirir ve pota altında güvenilir bir isimdir. Diğer taraftan tecrübesi, pozisyon bilgisi ve çabuk ayakları ile ikili oyun savunmasında, adam değişmelerde takıma enerji ve sertlik katacağı da bir gerçek. Dolayısyla 5 numarada işin savunma tarafında Euroleague sahnesinde sırıtmayacağı bir gerçek, zaten daha önce Daçka ve Baskonia forması ile bu sahnede kendisini kanıtlamış bir uzun. CSKA formasına da hızlıca adapte olacağını, özellikle savunmada takıma değer katacağını düşünüyorum.

İlginç olan nokta ise CSKA’nın Morgan’dan sonra Eric’e yönlenmesi. Çünkü birbirinden farklı oyuncular. Elbette 5 numarada bir eksiği var Rus ekibinin ama bunu nasıl bir oyuncuyla gidermeleri gerektiğine karar vermeleri gerekiyor. Eric savunmada daha sert, daha fizikli bir oyuncu ama hücum yönünde Morgan’a göre çok sınırlı bir isim. Ayrıca unutmamak lazım ki Eric daha önce Euroleague sahnesinde ana uzun olarak test edilmiş ama başarılı olamamış bir isim, dolayısıyla CSKA’nın Milutinov’un yokluğunda onu kadroya katması durumunda Voigtmann ve Bolomboy’dan da üst düzey katkı alması şart olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …