Güncel Haberler

Anadolu Efes, Barça Deplasmanında Son Nefeste Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu FC Barcelona karşısında Larkin ve Micic’in etkili oyunu eşliğinde son nefeste 86-88’lik skorla kazanmayı bildi. Böylelikle temsilcimiz Sinan Erdem’den sonra Palau Blaugrana’da da rakibini devirmiş oldu.

Bu sonuçla Anadolu Efes 13-10 ve averajla 7. sırada yer alırken, Barça ise 17-7 ile liderlik koltuğunda oturmaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 22-27
2.çeyrek: 50-33
3.çeyrek: 65-72
4.çeyrek: 86-88

Anadolu Efes’de Vasilije Micic 26 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile öne çıkarken, Shane Larkin 19 sayı, 3-9 3sayı, 3 asist, 3 top çalma, Chris Singleton 13 sayı, 2 ribaund, 4 top çalma ve Sertaç Şanlı 12 sayı, 8 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Barça cephesinde ise Nikola Mirotic 24 sayı, 3-4 3sayı, 5 ribaund ile en skorer isim olurken, Brandon Davies 14 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Cory Higgins 12 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça hücum çeşitliliği konusunda beklentilerin üstünde bir başlangıç yaptı. Sertaç’ı ilk beşte sahaya süren koç Ataman, Micic’in organizasyonları eşliğinde takımın onu çok verimli kullanmasını sağladı. İkili oyunlardaki devrilmeleri yüksek yüzdeyle bitiren milli uzun, Pleiss’ın yokluğunda bir kez daha güven verdi. Diğer taraftan Micic’in birebirlerdeki etkinliği, Simon’un skor bulamasa da oyunun ve istatistik kağıdının her alanında verdiği katkı çok değerliydi. İkinci çeyrekle beraber Larkin’in de skora katkı vermeye başlaması, çok sevdiği Barça maçlarına bir yenisini ekleyeceğinin sinyallerini verdi. Evet zaman zaman basit top kayıpları ve tercih hataları yaptı ama sürati ve deliciliği Barça savunması onu anca faullerle durdurabildi. Bu sayede bolca çizgiye gittik ve Barça savunmasının da dengesini bozmuş olduk. Ancak Mirotic’in dış şutları ve birebirlerde yakaladığı fırsatları yüksek yüzdeyle bitirmesi sayesinde hücumda geri adım atmayan Barça, Calathes’in organizasyonlarıyla Davies’de pota altında etkili kullandı ve maça ortak oldu. İkinci yarıyla beraber maçın x-faktörü Singleton sahneye çıktı. Gerek bulduğu kritik üçlükler gerekse iki pota altında da ribaundlar konusunda ortaya koyduğu enerji ve agresiflik Efes’in Larkin ve Micic liderliğinde iyi hücum ettiği dönemde farkı açmasını sağladı. Son çeyreğe 7 sayılık bir avantajla girdik. Ancak koç Ataman’ın Dunston ve Anderson’a çok az süre verdiği, Musa ile Buğrahan’ın hiç süre almadığı kısıtlı rotasyonun etkisiyle maç sonunda yorgun düştük. Burada devreye giren Calathes, Westermann, Higgins üçlüsü üst üste kritik üçlükler bularak takımlarına 11-2’lik bir getirdiler ve bu sayede de maça yeniden ortak oldular. Neyseki enerjisi bitmeyen bir isim vardı! Moerman sahneye çıktı ve aldığı kritik hücum ribaundlarının yanı sıra topsuz koşularla aldığı pasları hatasız bitirmesiyle işimizi kolaylaştırdı. Son bölümde Mirotic’e engel olamazsak da skor üstünlüğünü iyi kullanıp sahaya doğru yerleşerek paslarla süreyi erittik ve galibiyete ulaşmayı başardık. Pleiss’ın yokluğunda ve koç Ataman bu kadar kısıtlı bir rotasyonda oynarken Sertaç ve Singleton’dan gelen x-faktör katkısı artı Larkin’in sakatlık sonrası ortaya koyduğu bu performans play-off yarışında en az galibiyet kadar değerliydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …