Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (19.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde acısıyla tatlısıyla zorlu ve çekişmeli maçların oynandığı bir haftayı daha geride bıraktık.

Gelin birlikte 19. haftanın panoramasını mercek altına alırken, haftanın ödüllerini de sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında yine ligin düşük bütçelerinden birine sahip olan Empera Halı Gaziantep koç Markovic yönetiminde yine mütevazi, haddini bilen, disiplinli ve en önemlisi dişli bir takım kurdu. Bunun da meyvelerini toplamaya devam ediyorlar. Son olarak bu hafta Euroleague’in en formda takımlarından biri konumundaki Fenerbahçe karşısında da ne kadar kaliteli bir takım olduklarını tekrar gösterdiler. Sadece 4 yabancı ile oynamalarına rağmen İsmail Cem ve Can Uğur gibi iki değerli yerli guardın liderliğinde fark yarattılar. Deplasmanda olmalarına rağmen kendi mücadeleci ve agresif oyunlarından ödün vermediler ki Simpson’ın yay gerisinden gönderdiği yüksek yüzdeli üçlükler ve Jaiteh ile Kelly’nin pota altındaki yırtıcı oyunu yorgun Fenerbahçe’yi çok zorladı. Tabi Vesely ve De Colo’nun da olmamasını iyi değerlendirdi Gaziantep. Uzatmaya giden ve iki takım adına da oldukça yıpratıcı olan bu maçta kendilerinden çok daha kaliteli ve büyük bütçeli, formda bir takımı deplasmanda yenmeleri alkışları fazlasıyla haketti ki haftanın takımı ödülünün de sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 23 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 2 blok, 31 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Beşiktaş): 22 sayı, 6 ribuand, 3 asist, 28 verimlilik
  • Marial Shayok (FE Bursaspor): 24 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik
  • Mouhammadou Jaiteh (EH Gaziantep): 15 sayı, 12 ribaund, 6 asist, 23 verimlilik
  • J.P. Macura (HS Afyon ): 22 sayı, 5-9 3sayı, 4 ribaund, 5 top çalma 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Haftaiçi Europe Cup maçlarında adeta tek başına savaşan ve Avrupa sahnesinde de ne kadar önemli bir etkisi olduğunu gösteren Beşiktaş Icrypex‘in 18 yaşındaki genç yıldızı Alperen Şengün, hemen dönüşünde ligde de etkili performansına ara vermeden devam etti. Karşısında Kikanovic’in olmamasını da iyi değerlendirdi genç uzun ve pota altını domine etti. Beşiktaş’ın guardları da başta Johnson olmak üzere onu çok iyi beslediler, boyalı alanda ne kadar verimli bir bitirici olduğunu da tekrar gösterdi herkese Alperen. Diğer taraftan hem ribaundlarda hem de çember koruma konusunda iyi işlere imza attı ve oyunun diğer tarafında da fark yaratan isim oldu. Bu hafta da alkışlarla MVP ödülünün sahibi oldu genç uzun.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 23 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 2 blok, 31 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Beşiktaş): 22 sayı, 6 ribuand, 3 asist, 28 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 12 sayı, 7 ribaund, 9 asist, 5 top çalma, 25 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (Anadolu Efes): 13 sayı, 11 asist, 19 verimlilik
  • Can Uğur Öğüt (Gaziantep): 12 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …