Güncel Haberler

ANALİZ: Bahçeşehir’den Pota Altına Bir Takviye Daha Geliyor!

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, pota altı rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor.

Kariyerinin büyük bir bölümünü ülkemizde geçiren ve 2011’den bu yana Olin Edirne, Banvit, Beşiktaş, Anadolu Efes, Türk Telekom ve Fenerbahçe formaları ile izlediğimiz, son olarak Çin’in Quingdao formasını terleten tecrübeli Sırp uzun Vladimir Stimac, Basketfaul’ün haberine göre sezon sonuna kadar İstanbul ekibi ile anlaşma sağladı.

Bildiğiniz gibi Bahçeşehir Robinson ile sözleşmeyi feshedip yolları ayıracak.

2.10 metre boyunda olan 34 yaşındaki Stimac, bu sezon CBA’de 9 maçta ortalama 9.3 sayı, 7.9 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Savaşçı kimliği, fiziksel temastan kaçmayan oyunu, boyalı alandaki etkinliği ve tabiki tecrübesi ile tekrar döndüğü Kızıl Yıldız’da pota altı rotasyonunda önemli bir parça olmuştu geçtiğimiz sezon. Artık Euroleague sahnesi için biraz ağır kalacağını söyleyebiliriz ki bir sene daha yaşlandı. Zaten bu nedenle de üst düzey takımlar bu sefer ona ilgi göstermediler. Özellikle günümüz basketbolunun temel taşlarından olan adam değişmeli ikili oyun savunmalarında ağır kalan, kısaların karşısında duramayan bir uzun Stimac, savunmada onu korumak giderek zorlaşıyor artan tempoda.

Ancak Bahçeşehir’in işin hücum tarafında sırtı dönük skor üretebilecek, gerektiğinde buradan da pas verebilecek, tecrübeli ve ayağı yere sağlam basan alternatif bir uzuna ihtiyacı vardı. Bu özelliklerin hakkını verebilecek bir isim Stimac ve koç Ernak’ın asıl süreleri Owens’a vereceğini düşünürsek sahada kaldığı kısa sürelerde hücuma hareketlilik getiririp ribaundlardaki agresif ve enerjij oyunuyla da takıma katkı sağlayacağını, süreleri doğru kullanılırsa savunmadaki zaaflarının da minimum olacağını düşünüyorum. Özetle bu dönemde yapılabilecek akıllı ve doğru hamlelerden biri. Ligimizi çok iyi tanıyan, adeta bizden biri olan Stimac’ın hiç adaptasyon sorunu çekmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …