Güncel Haberler

Koç Ataman’dan Bahçeşehir Galibiyetine ve Larkin’in Sakatlığına Dair Açıklamalar

ING Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Bahçeşehir Koleji’ni 76-100’lük skorla yenmeyi başarmıştı.

Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman yıldız guardı Shane Larkin‘in sakatlığı ve galibiyet hakkında açıklamalarda bulundu:

Maça iyi başladık. Konsantre bir şekilde başladık. Kadro olarak tabii ki bir üstünlüğümüz var Bahçeşehir’e karşı ama lig oynuyoruz ve aynı ciddiyette, maça ciddi bir şekilde başladık. Daha ilk çeyrekte zaten iyi basketbol oynayarak önemli bir fark elde ettik. Ondan sonra da bütün oyuncularımızı kullanma şansımıza sahip olduk. 19. maçımızdan da namağlup lider ayrılıyoruz ligde. Takımımın bu akşamki oyunundan memnunum. Tek sıkıntı tabii ki bu tip maçlarda buraya gelen tüm oyuncularımızı kullanarak hem maç temposu bulmalarını hem de ritim kaybetmemelerini sağlamaya çalışıyoruz ama Larkin maalesef girer girmez ciddi bir sakatlık geçirdi kasığından. Yarın direkt MR’a gidecek. Perşembe günü de Barcelona maçı var. Bizim için bu maçın şanssızlığı oldu. Daha girer girmez oldu. Onu da 15 dakika, ritim kaybetmesin diye oynatmak istiyorduk. Çünkü o zaman Cumartesi-Pazar lig maçlarında hiçbir oyuncumuzu oynatmadığımız zaman bu sefer ritim kayboluyor oyuncularda ama maalesef böyle bir sakatlık oldu. Yarın MR’a girecek. Ondan sonra da tedavisine hemen başlanacak. Barcelona maçına yetiştirmeye çalışacağız, çok kritik bir maç oynayacağız Perşembe akşamı. Bakalım.

Takım olarak tempomuzu bulduk. Tüm oyuncularımız oynanan basketboldan yeniden keyif almaya başladı. Ama tabii ki şu bir gerçek: Ortam hiçbir şekilde geçen yılki gibi değil. Dünya ve Avrupa basketbolunda bunun sıkıntısını çekiyor oyuncularımız. Motivasyon olarak yaşıyoruz bunu. Ama özellikle EuroLeague’de çok kritik bir dönemece girdik. 12 tane normal sezon maçımız var ve hepsi de bizim için playoff maçı kadar önemli. Yukarılara da çıkabiliriz ama dışarıda da kalabiliriz. Onun için doğru zamanda motivasyon olarak iyi durumdayız ama tabii ki rakipler de güçlü. Göreceğiz. Umarım ciddi bir sakatlık sıkıntısı olmaz. Larkin de çünkü çok istekli şu anda. Takıma ciddi anlamda katkı veriyor. Herkes ciddi bir şekilde işini yapıyor.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …