Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (23.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 23. hafta programını geride bıraktık.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun kazanarak galibiyet serisini 8 maça çıkardığı, Anadolu Efes’in ise İsrail hükümetinin pandemi kuralları gereği ülkeye giriş izni verilmemesi nedeniyle bu programı maç yapmadan geçtiği bir dönemi geride bıraktık.

Gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken, her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Trinchieri yönetiminde bir çok takımın ikinci sınıf olarak gördüğü oyuncuları bir araya getirerek ilk 4 yarışına girmeyi başaran FC Bayern Munich, bu hafta da ligin zirvesini yakından takip eden, her ne kadar son haftalarda düşüşte olsa da ligin en değerli ve pahalı kadrolarından birine sahip olan CSKA karşısında, üstelik deplasmanda çok önemli bir galibiyet elde etti. Reynolds ile pota altında etkili olan ve Baldwin-Seeley ikilisinin skorer oyunuyla CSKA savunmasını zorlayan Alman ekibi son çeyrekte yaptığı müthiş savunmayla da güçlü rakibini sadece 6 sayıda tuttu ve James’siz CSKA’nın üretimde ne kadar zorlandığını da bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Bayern hem savunmada hem de hücumda takım olarak ne kadar efektif olduğunu, bir süper yıldız olmadan da Euroleague sahnesinde zirvenin zorlanabileceğini yine kanıtlamış oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 5-5 2sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, 27 verimlilik
  • Dyshawn Pierre (Fenerbahçe Beko): 14 sayı, 5-5 2sayı, 6 ribaund, 3 asist, 26 verimlilik
  • Norris Cole (Asvel Villeurbanne): 22 sayı, 6-7 2sayı, 2 ribaund, 25 verimlilik
  • Alec Peters (TD Systems Baskonia): 23 sayı, 5-5 2sayı, 7 ribaund, 5 asist, 23 verimlilik
  • Jalen Reynolds (FC Bayern Munich): 16 sayı, 8 ribaund, 4 top çalma, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

31 yaşındaki Çek uzun sezonun başında yavaş ve ritimsiz bir performans gösterdikten sonra son haftalarda tam anlamıyla bir patlama yaptı. Koç Kokoskov’un hücumları onun yüksek post ve alçak posttan dağıttığı paslar üstüne kuran Fenerbahçe, De Colo’nun da kendine gelmesiyle farklı bir noktaya gelmiş durumda. Ama tabiki bu başarının temelinde Vesely’nin iki pota altında da sergilediği enerjik performansın payı çok büyük. İyi oynadığı her maçtan sonra özgüveni artan ve adeta bir bölüm sonu canavarı gibi güçleri emdikçe büyüyen Vesely, bu hafta da kötü durumda olan ve as uzunlarının tamamından yoksun olan Khimki karşısında çok iyi bir performans sergiledi. Tecrübeli uzun 26 dakika sahada kalırken 5-5 2sayı, 5-5 s.atış isabetleriyle 15 sayı üretti ve istatistiklerine 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ekleyerek 27 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si oldu.

Resim

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …