Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’da Jones ile Yollar Ayrıldı (Wurzburg ile anlaşması bekleniyor)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde sezon içerisindeki transfer hareketlerine en çok başvuran ekip olan Frutti Extra Bursaspor‘da Shayok ve Tillman hamlelerinin ardından beklenen ayrılık da resmi olarak geldi.

Bu yaz kontratı bitmesine rağmen kontrat uzatılan ve yeni sezonda kadroda tutulan NBA patentli Perry Jones‘dan beklenen randıman alınamayınca oyuncu ile yolların ayrılmasına karar verildi. Tecrübeli oyuncunun sezonun geri kalanı için Alman ekibi Wurzburg ile anlaşması bekleniyor.

Jones BSL sahnesinde 11 maçta 6.1 sayı (yüzde 20.8 üçlük), 3.5 ribaund, 1.2 asist, Eurocup’ta ise 10 maçta 7.2 sayı (yüzde 25 üçlük), 2.1 ribaund, 1.4 asist ortalaması ile katkı verebilmişti.

Bursaspor, Jones’dan neredeyse hiç katkı alamadı bu sezon. Özellikle hücumda çift haneli skor katkısı vermesi bekleniyordu ki takım bu şekilde dizayn edilmişti ama onun yüzünden forvet katkısı gelmedi. Her ne kadar geç bir karar olsa da onunla yolları ayırmak doğru karar oldu.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekildeydi:

Geçtiğimiz sezon kadromuza kattığımız ABD’li oyuncumuz Perry Jones ile yaptığımız görüşmeler sonrasında kontratının feshi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Perry Jones’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder yeni kulübünde başarılar dileriz.

Frutti Extra Bursaspor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …