Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (22.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague çift maç haftasının ilk bölümünü, yani 22. haftayı geride bıkraktık.

Gelin birlikte iki temsilcimizin de zaferle kapatmış oldukları haftanın panoramasına göz atarken, iz bırakan performanslara göre belirlediğimiz haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu haftanın en önemli eforunu sarfeden ve aynı zamanda en dikkat çekici galibiyetinialan ekip kuşkusuz Zalgiris Kaunas oldu. Ligin en iyi iç saha performanslarından birine sahip olan Valencia karşısında özellikle ikinci yarıda zaman zaman rakibin geri dönüşlerine maruz kaldılar ki bitime 3 saniye kala Yarasalar öne de geçmeyi başardılar. Ama bu maçın olmasa da genel anlamda sezonun en sıcak ellerinden biri olan skorer Grigonis son saniyede bulduğu basketle takımını mucizevi şekilde galibiyete taşımış oldu. Elbette haftanın takımı olmalarının nedeniyle son saniyede kazanmaları değildi. Hem savunmada rakibin ana etkinliği olan pota altı üretimini sınırladılar hem de Rubit ile Lauvergne’i çember altında verimli kullanarak onları bir nevi kendi silahları ile vurdular. Play-off yarışındaki direkt rakiplerinden birini deplasmanda devirmeyi başaran Zalgiris alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oluyor.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

  • Nick Weiler-Babb (Bayern): 25 sayı, 4-6 3sayı, 8 ribaund, 5 asist, 2 t.çalma, 38 verimlilik
  • Kevin Punter (Olimpia Milano): 27 sayı, 4-8 3sayı, 2 ribaund, 5 asist, 33 verimlilik
  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): 18 sayı, 9-11 2sayı, 6 ribaund, 4 asist, 29verimlilik
  • James Gist (Bayern): 19 sayı,8 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik
  • Gabriel Deck (Real Madrid): 20 sayı, 6-7 2sayı, 9 ribaund, 3 asist, 29 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Trinchieri’nin göreve gelmesiyle FC Bayern Munich‘te sınıf atlayan ve Euroleague’in en kaliteli çok yönlü kanat oyuncularından birine dönüşen Nick Weiler-Babb, Khimki karşısında sergilediği parmak ıssırtan komple oyunuyla yine dikkatleri üstüne çekti. Her geçen dış şut tehditini daha yüzdeli hale getiren Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu, 34 dakika gibi önemli bir süre sahada kalırken 25 sayı, 4-7 2sayı, 4-6 3sayı, 5-6 s.atış, 8 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ile takımına her alanda katkı vermeyi başardı. İstaistiklerde görünmüyor olsa da savunmadaki çalışkanlığı ve savaşçı kimliği ile de İtalyan koçun neden vazgeçilmezleri arasında yer aldğını kanıtlamış oldu. Kötü durumda olan ve önemli eksikleri bulunan Khimki’yi hafife alan Bayern’in, Weiler-Babb’ın soğuk kanlı yaklaşımı ve istatistik kağıdının her bölümünü doldurması sayesinde zor da olsa kazanabildiğini unutmayalım.

Alexey Shved - Khimki Moscow Region - EB20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …