Güncel Haberler

Fenerbahçe’den Lig Sonuncusu Khimki’ye Farklı Tarife!

Turkish Airlines Euroleague 23. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk olduğu Khimki‘yi 76-107’lik skorla rahat geçti ve galibiyet serisini tam 8 maça çıkardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 13. galibiyetine ulaşırken 8. sırada yer aldı, Khimki ise 21. kez kaybetti ve son sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

1.çeyrek: 22-23
2.çeyrek: 44-53
3.çeyrek: 57-83
4.çeyrek: 76-107

Sarı lacivertlilerde Nando De Colo 18 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile en skorer isim olurken, Lorenzo Brown 17 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Jan Vesely 15 sayı, 5-5 2sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, Dyshawn Pierre 14 sayı, 5-5 2sayı, 6 ribaund, 3 asist ve Marko Guduric 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Booker, Jovic, Karasev ve Mickey gibi önemli eksikleri bulunan Rus ekibinde ise Alexey Shved 29 sayı, 5-17 3sayı, 5 asist ile en skorer isim olurken, Evgeny Voronov da 11 sayı, 2 asist ile diğer çift haneli skor katkısı verebilen isim oldu.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler 12 Ocak 2021’de Baskonia karşısında üretti ve kulüp rekoru olan 29 asisti tekrarladığı maçta Khimki’nin zayıf ve eksik durumda olmasını hiç dikkate almayarak, disiplinli ve akıcı basketbolunu baştan sona sürdürdü. İlk çeyrekte hücumda Ahmet ve Guduric’in verimli oyunuyla rahat üreten temsilcimiz, savunmada işi ciddiye almayınca rakibin 22 sayı bulmasına maçın içinde kalmasına izin verdi. Sonrasında Rus ekibinin Shved’i devreye sokmasıyla beraber fark 5 sayıya çıktı. Kenardan gelen Brown enerjisi ile temsilcimizi hareketlendirdi, tekrar üstünlüğü ele aldık. Ardından Perez’in de Brown’a eşlik etmesi ve son haftaların en formda ismi Vesely’nin kendine gelmesiyle ritmini bulan, 11-0’lık bir seri yakalayan temsilcimiz 45-32 ile öne geçti. Devrenin sona yaklaştığımız anlarda ise Khimki kenardan gelen McCollum’ın üst üste üçlükleriyle farkın tek hanelere inmesini sağladı ve soyunma odasına 53-44 önde girdi temsilcimiz.

İkinci yarıya De Colo ve Ulanovas’dan gelen toplam 3 üçlük ile başlayan Fenerbahçe farkı bir anda 18 sayıya çıkardı ve bu noktada Khimki’nin zaten zayıf olan direnci tamamen kırılmış oldu. İkinci çeyrekte Brown ile Perez’in getirdiği enerjiyi sürdüren temsilcimiz savunmada vidaları hiç gevşetmezken hücumda da De Colo liderliğinde üretime devam etti ve farkı 29 sayıya kadar çıkardı. Son çeyrekte farkın artmasıyla tempoyu düşüren ve maçı rölantiye alan temsilcimiz, bitime 3 dakika kala Brown’dan gelen üçlükle 100. sayısına ulaşmış oldu.

Galibiyet serisini 8 maça çıkararak tam gaz play-off hedefi yolunda devam eden temsilcimiz, yine herkesin oyunun içinde olduğu, Vesely ve De Colo’nun liderlik ederek kritik yerlerde doğru müdaheleler yaptığı ve hem savunmada hem de hücumda oynadığı basketboldan takım olarak keyif alan bir görüntü verdi. 6 isimden çift haneli skor katkısı gelmesi ve Biberovic dışında süre alan diğer 10 ismin tamamının skor ürettiği, hücum verimliliği yüksek, savunma enerjisi yüksek bir Fenerbahçe izledik. Elbette Khimki’nin formsuz ve eksik olması, Monroe ile Jerebko’nun gönderilmesinin ardından Booker, Mickey ve Jovic’in de forma giymemesi de galibiyeti önemli ölçüde kolaylaştırmış oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …