Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (18.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 18. hafta programını geride bıraktık.

Hem üst sıralardaki durumun hem de alt sıralardaki durumun değişmedi bu haftanın panoramasına gelin birlikte göz atalım ve her zamanki gibi haftanın ödüllerini de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonun en düşük bütçeli takımı olan HDI Sigorta Afyon Belediyespor, genç koç Can Sevim yönetiminde dikkat çeken performanslar sergilemeye devam ediyor. İki tecrübeli guard Wright ve Cruz hem takıma liderlik ediyorlar hem de gerektiğinde oyuna ağırlıklarını koyarak skorer performansları ile fark yaratıyorlar. Bu hafta da son günlerin en formda takımlarından biri olan Tofaş’ı deplasmanda devirmeyi başardılar. Koç Sevim yine iki tecrübeli liderini ve elindeki kısıtlı kadroyu maksimum verimde kullandı. Karşıyaka’da kariyeri düşüşe geçen ama milli takım seviyesinde bile çok şey beklediğimiz genç uzunumuz Egemen Güven’in de adeta yeniden doğuşunu izliyoruz ki Tofaş karşısında da galibiyetin x-faktörüydü. Kolej havası yakalamış olan ve 7-8 oyuncudan çok iyi katkı alan Afyon, Bursa’da geriden gelerek son saniye basketiyle çok değerli bir galibiyete imza attı ve play-off yarışında da önemli bir hamle yapmış oldu. Bir kez daha ayakta alkışladığım Afyon camiasına ve haftanın takımı ödülünü takdim ediyorum.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Nick Johnson (Türk Telekom): 20 sayı, 6 ribaund, 14 asist, 35 verimlilik
  • Kyle Wiltjer (Türk Telekom): 35 sayı, 9-13 3sayı, 5 ribaund, 31 verimlilik
  • Egemen Güven (Afyon): 19 sayı, 10 ribaund, 3 blok, 26 verimlilik
  • Rashard Kelly (Gaziantep): 17 sayı, 12 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik
  • Andrew Andrews (Darüşşafaka): 25 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Türk Telekom sezon başında BSL ve Şampiyonlar Ligi’nde ilk 4 hedefiyle kurulmuş çok değerli bir kadroydu ve bu önemli uzunlarla güçlenmiş kadronun da kuşkusuz lideri Ennis’di ancak onun talihsiz şekilde sakatlanıp sezonu kapatması sonrası takviye yapılıp yapılmayacağı gündeme geldi. Geçen sezonki başarılı performanslarının ardından takıma yeniden katılan Nick Johnson şuana kadar neredeyse Ennis’i aratmadı desek yanlış olmaz. Bu hafta da Bahçeşehir karşısında alınan farklı galibiyetin kuşkusuz mimarı Johson’dı. 38 dakika forma giyen Birleşik Amerikalı guard 7-11 2sayı, 1-2 3sayı isabetiyle 20 sayı üretirken daha da önemlisi Wiltjer ve Dekker gibi yıldız bitiricileri de tam 14 asist ile besledi ve bu performansları sergilerken sadece 1 top kaybı yaparken 6 tane de ribaund ekledi istatistiklerine. Bize de 35 verimlilik puanı toplayan 28 yaşındakli guarda haftanın MVP’si ödülünü vermek düştü.

Türk Telekom, Bahçeşehir'i farklı yendi | Press Haber

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Egemen Güven (Afyon): 19 sayı, 10 ribaund, 3 blok, 26 verimlilik
  • Yiğit Baran Sarıkaya (Ormanspor): 23 sayı, 9 ribaund, 25 verimlilik
  • Buğrahan Tuncer (A.Efes): 22 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik
  • Şehmus Hazer (Beşiktaş): 13 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 22 verimlilik
  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 10 sayı, 5-6 2sayı, 6 ribaund, 3 asis,t 2 t.çalma, 8 blok, 21 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …