Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (21.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de Anadolu Efes ile üzüldüğümüz, Fenerbahçe Beko ile keyiflendiğimiz 21. haftayı geride bıraktık.

Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını mercek altına alalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:
HAFTANIN TAKIMI:

Son 5 maçını üst üste kazanan ve tam anlamıyla istim üstünde olan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, bu hafta ise lider CSKA’ya konuk oldu. De Colo ve Vesely’nin özel performanslara imza attığı karşılaşmadan sarı lacivertliler güçlü rakibine hem çok iyi direndi hem de üstünlük kurduğu bir çok an oldu. Özellikle Ahmet’den ikinci yarıda faydalanamamaları ve Barthel’in de izolasyonda olması nedeniyle CSKA’nın fizikli uzunlarına karşı sorun yaşamalarının ardından biraz da zorunluluktan koç Kokoskov kısa beşler denemek zorunda kalmış ve bu dönemde bile geri adım atmamışlar, farkın açılmasına izin vermemişlerdi. De Colo ve Vesely’nin saha içerisinde ortaya koydukları performansın (toplam 70 verimlilik puanı) yanı sıra sürekli arkadaşlarını toplayıp yaptıkları konuşmalar, onları sürekli uyararak ortaya koydukları liderlik çok ama çok değerliydi. Özetle takım gibi takım izledik CSKA karşısında ve sezonun geri kalanı için çok olumlu sinyaller verdiler. Alkışlarla haftanın takımı ödülünü temsilcimiz Fenerbahçe Beko’ya sunuyoruz.

Resim
HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)
  • Kostas Mitoglou (Panathinaikos): 29 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 42 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe): 22 sayı, 2 ribaund, 9 asist, 4 t.çalma, 38 verimlilik
  • Tyler Dorsey (Maccabi Tel Aviv): 30 sayı, 4-5 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 36 verimlilik
  • Jan Vesely (Fenerbahçe ): 24 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 blok, 32 verimlilik
  • Joffrey Lauvergne (Zalgiris Kaunas): 21 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Panathinaikos sezonun hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri. Ancak bazı oyuncular takımın bu kötü durumundan kendilerine fırsatlar yaratmayı başardı. Son maçta Khimki karşısında da bunun bir örneğini gördük. Papagiannis’in forma giymediği bu maçta koç Kattash Yunan uzun Kostas Mitoglou‘na güvendi ve sorumluluğunu artı sürelerini arttırdı. O da koçunun yüzünü kara çıkarmadı. 29 dakika sahada kalan 25 yaşındaki genç uzun 10-14 2sayı, 9-9 s.atış isabetiyle 29 sayı (kariyer rekoru) üretirken istatistiklerine 12 ribaund, 2 asist ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 42 verimlilik puanına ulaştı. Enerjisi, çember altındaki fiziksel oyunu ve gerek ikili oyunlarda gerekse sırtı dönük birebirlerde yakaladığı yüksek isabet oranı ile takımın önemli hücum silahlarından biri konumunda. Bu maçta kazandığı özgüvenin sezon boyunca ona çok faydalı olacağını, farklı seviyelere ulaşması için bir başlangıç olacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=pRZoSgefkS8
PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …