Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (20.Hafta)

Turskih Airlines Euroleague‘de 20. haftayı geride bıraktık ve bir kez daha iki temsilcimizin birden galibiyetle bizleri sevindirdiği bir hafta tamamlamış olduk.

Gelin birlikte hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko’nun galibiyetle süslediği bu haftayı mercek altına alıp panoramayı oluştururken, her zamanki gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Saras yönetimindeki FC Barcelona, bu hafta bizlere ne kadar komple bir takım olduğunu, doğru koçla, doğru sistemle nasıl verimli ve iyi bir basketbol oynanabileceğini bir kez daha gösterdi. Mirotic gibi bir süper yıldız ve Davies gibi as bir uzun yokken, son haftaların en formda takımı olan, uzun rotasyonu konusunda Euroleague’in önde gelen takımlarından biri olan ve daha da önemlisi şuanda ligin zirvesinde yer alan CSKA Moskova’yı hem de deplasmanda yenmeyi başardılar. Uzun rotasyonundaki sıkıntısını Oriola, Martinez, Simits gibi isimlerin savaşçı isimler sayesinde savunma odaklı kuran ve bunda çok başarılı olan Barça’da Higgins ve Abrines ise çok verimli kullanıldı, CSKA’nın zayıf karnı olarak kabul edebileceğimiz kısa savunmasına çok iyi atak edildi. Özellikle Higgins eski takımına karşı deliciliği ile çok verimli oldu. Calathes sayesinde bu organizasyonu çok doğru ve verimli yapan CSKA, James’e de birebirden çok kollektif olarak, takım savunmasıyla nasıl önlem alınır bunun da dersini verdi açıkçası. Alkışlarla haftanın takımı ödülü deplasmanda lider CSKA’yı deviren Barça’ya gidiyor.

Mission to Moscow ends in success (75-88)

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

  • Walter Tavares (Real Madrid): 26 sayı, 11-14 2sayı, 9 ribaund, 29 verimlilik
  • Geurschon Yabusele (Asvel): 19 sayı, 3-6 3sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 t.çalma, 29 verimlilik
  • Arturas Gudaitis (Zenit): 15 sayı, 9-10 s.atış, 8 ribaund, 28 verimlilik
  • Cory Higgins (CSKA Moskova): 25 sayı, 9-13 2sayı, 6 ribaund, 2 asist, 28 verimlilik
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 15 sayı, 2-4 3sayı, 5 ribaund, 5 asist, 2 t.çalma, 25 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Real Madrid‘in 2.20’lik dev uzunu Walter Tavares ligin en formda takımı, Audi Dome’u tam anlamıyla kale gibi koruyan Bayern Munich karşısında sahneye çıkan ve takımını uzatma sonunda galibiyete taşıyan isim oldu. Karşısında ligin en sert ve formda uzunlarından biri olan Reynolds yokmuş gibi oynadı bazen. 37 dakika sahada kalan tecrübeli uzun, Real guardlarının kendisini topla buluşturduğu her ikili oyun sonrası neredeyse smaçla pozisyonu bitirdi ve 11-14 2 sayı isabetiyle kusursuza yakın bir maç çıkardı. Bununla birlikte teması alarak çizgiye gittiği anlarda da 4-5 isabetle bir uzun için üst seviyede bir performansa imza attı. Aldığı 3 hücum ribaundu ile takımına ikinci şanslar tanırken Bayern savunmasını da en çok yıpratan isim oldu. Kendi pota altında da 6 ribaund toplayarak Real kısalarının en sevdiği şeyi, hızlı hücumları verimli başlatmalarına yardımcı oldu. Yeşil Burun adaları doğumlu dev uzun bir kez daha fark yarattı sahada. 26 sayı üreten ve 9 ribaund üreten Tavares toplamda 29 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın en değerli oyuncusu oldu.

Walter Tavares - Real Madrid - EB20

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …