Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (19.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de çift maç programının ilk bölümü olan 19. haftayı geride bıraktık.

Bir haftayı daha iki temsilcimiz, hem Anadolu Efes hem Fenerbahçe Beko‘nun galibiyetleriyle kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelin bu keyifli haftanın panoramasını mercek altına alırken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

  • Real Madrid-Kızıl Yıldız maçı, Madrid’deki yoğun kar yağışı nedeniyle Sırp ekibinin şehre gelememesi sonucu ileri bir tarihe ertelendi.

HAFTANIN TAKIMI:

Uzun bir aradan sonra bu ödüle bir temsilcimizi layik görebilmek gerçekten beni mutlu etti. Fenerbahçe Beko, bu sezon tartışmasız en iyi basketbolunu ortaya koydu konuk ettiği Baskonia karşısında. Sezon başında De Colo ile Vesely üstüne kurulmuş kadro kimyasında şuana kadar bu iki yıldızın inişli çıkışlı grafikleri nedeniyle beklentiler karşılanamamıştı ama son haftalarda çok formda görünen Vesely’den sonra Baskonia karşısında aranan, özlenenen, beklenen De Colo da sahne alınca gerçekten izlemesi müthiş keyif veren bir takım oldular. 29 asistle kulüp rekorunun kırıldığı maçta herkes elinden gelenin fazlasını yaptı ve tabi Guduric’in de geldiği günden beri hücuma ne kadar önemli katkılar verdiğini, De Colo ile Brown’ın organizasyon konusunda omuzlarından ciddi bir yük aldığını da unutmayalım. İşin savunma tarafında zaman zaman vidaları beklentilerin aksine biraz gevşetseler de bu sezon en çok problem yaşanan noktada, ribaundlarda da önemli bir üstünlük kurunca geçen hafta CSKA’nın 12 maçlık serisine son veren, formda bir Baskonia’yı tam 20 sayı farkla geçmeyi başardılar. Koç Kokoskov’un yaptığı müdaheleler, özellikle Guduric ve Pierre gibi x-faktörleri doğru kullanması da çok önemliydi. Koçundan tüm oyuncularına sezonun en iyi maçını çıkaran sarı lacivertlileri kutluyor ve haftanın takımı ödülünü alkışlarla kendilerine veriyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Sadece kazanan takımlardan pozisyonlardan bağımsız olarak en yük verimlilik puanı alan isimler seçilmiştir.)

  • Nemanja Nedovic (Panathinaikos): 33 sayı, 5-10 3sayı, 5 ribaund, 6 asist, 40 verimlilik
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): 27 sayı, 4-7 3say, 3 asist, 3 t.çalma, 30 verimlilik
  • Georgios Papagiannis (Panathinaikos): 18 sayı, 8 riaund, 2 asist, 3 blok, 28 verimlilik
  • Cory Higgins (FC Barcelona): 18 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 4 t.çalma, 28 verimlilik
  • Gigig Datome (Olimpia Milano): 27 sayı, 6-8 3sayı, 6 ribaund, 26 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Sezon başında Panathinaikos ile anlaştığında aslında ne kadar verimli olabileceğini çok tartışıla bir isimdi Nemanja Nedovic. Çünkü yanında takımın organizasyonunu yapabilecek, onu pozisyon hazırlayacak bir oyun kurucu yoktu. Ama Sırp skorer kariyerinin şımarıklık ve yeteneklerini boşa harcadığı dönemini geride bıraktığını, ne kadar olgun bir basketbol oynadığını herkese ıspatladı. Bu hafta da koçu gönderilen ve son haftalarda ne liginde ne de Euroleague’de istediği sonuçları alamayan, kaptanı ve takımın en önemli silahlarından biri olan Papapetrou’nun yokluğunda ciddi yaralı konumdaki bir takımı adeta tek başına sırtlamayı başardı ve sergilediği müthiş performansla da galibiyete ulaştırdı. Asvel karşısında 28 dakika sahada kalan Nedovic, 6-7 2sayı, 5-10 3sayı, 6-6 serbest atış isabetleriyle tam 33 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund ve 6 asist de ekleyerek 40 verimlilik puanı elde etti ve haftanın MVP’si oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …