Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (16.Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde ikinci yarının ilk haftası olan 16. haftayı geride bıraktık.

Gelin birlikte her zaman olduğu haftanın panoramasını mercek altına alalım ve ödülleri sahipleri ile buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Ligimizin bütçe – başarı endeksine göre en kötü takımlarından biri olan Frutti Extra Bursaspor, koç Alimpijevic’in göreve gelmesinin ve Peters hamlesinin ardından çıkışa geçti diyebiliriz. Haftaiçi erteleme maçında Büyükçekmece’yi yendikten sonra haftasonu da son haftaların formda ekibi Beşiktaş’ı deplasmanda yenerek aradıkları galibiyet serisini yakalamış oldular. Normal şartlarda kadrosunda Newman, Kadji, Munford gibi kaliteli yabancılar, Birkan, Oğuz, Ender, Metin, Can Maxim gibi tecrübeli yerliler olan bir takım için bu 2 galibiyette aslında oldukça normal. Ama düşme hattına kadar gerilemiş olduklarını düşündüğümüzde onları haftanın takımı yapan Beşiktaş gibi formda ve diri bir takım karşısında gösterdikleri reaksiyon oldu. Bir diğer önemli nokta da kuşkusuz savunma dirençlerinin yukarı çıkmasıydı. Sırp koçun gelmesinin ardından olumlu sinyaller vermişlerdi zaman zaman ama savunma hep problemdi. Bu maçta siyah beyazlıları sadece 69 sayıda tutmaları da ayrıca alkışları haketti. Yeni transferler Shayok ve Tillman’ın da takıma katılmalarıyla daha iyi bir Bursa izleyeceğimizi düşünüyorum.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Raymar Morgan (P.Karşıyaka): 22 sayı, 6-9 2sayı, 8 ribaund, 4 asist, 30 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka T.): 26 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 7 t.çalma, 28 verimlilik
  • Xavier Munford (FE Bursaspor): 25 sayı, 3-4 3sayı, 3 asist, 3 t.çalma, 26 verimlilik
  • Ege Arar (Petkim Spor): 18 sayı, 8-11 2sayı, 7 ribaund, 2 blok, 24 verimlilik
  • Sarunas Vasiliauskas (Petkim Spor): 19 sayı, 3-7 3sayı, 9 asist, 23 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon diğer Morgan, Jordan Morgan ile koç Sarıca başarılı bir performans yakalamıştı ki zaten under-sized dediğimiz 5 numara için kısa ama atlet ve mobil uzunları en verimli şekilde kullanan koçlardan biri, sadece ülkemizd değil, Avrupa’da da. Bu sezon da onun yerini bir diğer Morgan ile Raymar Morgan ile doldurmuştu Pınar Karşıyaka. Kariyerinin başında yolu İzmir’e düşmüş olan, bir kaç sezon önce de Tofaş forması ile kendisini BSL seviyesinde kanıtlamış olan tecrübeli uzun sadece 2.02 metre boyunda olmasına rağmen güçlü fiziği, atletik özellikleri, orta mesafe tehditi ve çabuk ayakları ile oyunun iki bölümünde de Karşıyaka’nın en güvendiği silahlardan biri. Bu hafta da Fethiye karşısında da takımın skor yükünü çeken isim oldu. Evet Abu karşısında zaman zaman birebir savunmada zorlandı ama yardım savunmasında ve ikili oyunlarda adam değişme savunmasında yine çok iyi işler çıkardı. 31 dakika sahada kalan 32 yaşındaki Morgan, 6-9 2sayı, 1-1 3sayı, 7-8 serbest atış isabetleri ile 22 sayıya ulaşırken, istatistiklerine 8 ribaund ve 4 asist de ekleyerek 30 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si oldu.

Karşıyaka'nın Konuğu Brose Bamberg – Basket Servisi

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Alperen Şengün (Beşiktaş): 25 sayı, 9-15 2sayı, 14 ribaund, 3 asist, 2 t.çalma, 32 verimlilik
  • İsmail Cem Ulusoy (Empera Halı Gaziantep): 9 sayı, 9 ribaund, 14 asist, 5 t.çalma, 29 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka T.): 26 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 7 t.çalma, 28 verimlilik
  • Ege Arar (Petkim Spor): 18 sayı, 8-11 2sayı, 7 ribaund, 2 blok, 24 verimlilik
  • Yiğit Arslan (Galatasaray): 21 sayı, 4-5 3sayı, 3 ribaund, 2 t.çalma, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …