Güncel Haberler

Turkish Airlines Euroleague Haftanın Panoraması ve Ödüller (18.Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 18. hafta yani 2. yarının ilk haftası geride kalırken iki temsilcimiz, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, birlikte yüzümü güldürdüler.

Gelin bizler adına keyifli geçen bu haftanın panoramasına göz ataraken, her zaman olduğu gibi haftanın ödüllerini de sahiplerine dağıtalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta Euroleague’de sürpriz diyebileceğimiz bir çok sonuç çıktı ama bunlar arasında en dikkat çekeni kuşkusuz TD Systems Baskonia‘nın konuk ettiği lider CSKA Moskova’yı yenerek rakibinin 12 maç ve tam 77 gündür sürdürdüğü namağlup ünvanına son vermesiydi. Son İspanya şampiyonu koç Ivanovic liderliğinde bu sezonun da en ters, en tehlikeli takımlarından biri kuşkusuz ama inişli çıkışlı, daha doğrusu istikrarsız performansları onları play-off potasının bir adım dışına atmıştı. Bu maçta aldıkları galibiyetle hedefledikleri ilk 8’e biraz daha yaklaştılar ama daha da önemlisi Henry liderliğinde oynadıkları dirençli ve kaliteli basketbolla sezonun geri kalanı için çok olumlu sinyaller verdiler. Ligin en iyi çift yönlü guardlarından biri olan Henry, zaman zamana hücumda tökezlese de deliciliğinin ve atletizminin yanı sıra şutları da soktuğunda takımını nerelere taşıyabileceğini gösterdi. Koç Ivanovic’in onun yanında Vildoza gibi bir dengeleyici kullanması, çember altında Jekiri’nin erken faul problemine girmesi ve Peters’ın gününde olmamasına rağmen Fall ile Polonara’dan en üst düzeyde verim alması bir kez daha alkışları. Takımın esas bitiricisi olan Giedratis de iç-dış dengesinde kendine gelen fırsatları yüksek yüzdeli kullanınca Baskonia gerçekten keyif verdi ve alkışlarla haftanın takımı olmayı haketti.

TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz celebrates - EB20

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Joffrey Lauvergne (Zalgiris Kaunas): 29 sayı, 13-14 2sayı, 9 ribaund, 2 asist, 38 verimlilik
Vasilije Micic (Anadolu Efes): 23 sayı, 4-5 3sayı, 2 ribaund, 9 asist, 5 top çalma, 35 verimlilik
Johnny O’Bryant (Kızıl Yıldız): 17 sayı, 10 ribaund, 4 asist, 2 blok, 30 verimlilik
Kostas Sloukas (Olympiakos): 24 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 7 asist, 3 top çalma, 29 verimlilik
Jayson Granger (Alba Berlin): 13 sayı, 6 ribaund, 11 asist, 28 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Joffrey Lauvrgne Fenerbahçe’de geçen kötü sezonun ardından bu sezona pandemiye rağmen çok iyi hazırlanmış, fazla kilolarından kurtulmuş ve çok daha fit, sağlam bir fiziğe kavuşmuş. Sezonun ilk bölümünde zaman zaman bitiricilik noktasında sorunlar yaşamış olsa da bu hafta Khimki’nin yok diyebileceğimiz kadar kötü pota altı savunmasını tam anlamıyla darma dağın etti tek başına. Gerek ikili oyunları sonrası potaya yaptığı direkt ve çabuk devrilmeler, gerekse zayıf taraftan aldığı alley-oop paslarını hatasız bitirmesiyle çok rahat skor üretti Fransız uzun. Alçak postta aldığı toplarda da birebirleri doğru oynayıp fazla forse etmedi, ama ters eşleşmeleri yakalayınca da hiç affetmedi ve Zalgiris Kaunas‘ın elde ettiği farklı galibiyetin baş mimarıydı. 13-14 2sayı gibi harika bir isabet oranıyla sahada kaldığı 23 dakikada 29 sayı üreterek kariyer rekorunu kırdı ve istatistiklerine 9 ribaund ile 2 asist ekleyerek de 38 verimlilik puanına ulaştı ve sonuna kadar hakederek haftanın MVP’si oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …