Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor’un Yeni Uzunu Sassari’den Geldi

ING Basketbol Süper Ligi‘nin ilk yarısının tamamlanmasının ardından son sırada yer alan Frutti Extra Bursaspor, düşme hattından kurtulmak adına kadroda revizyona gitmeye, takviyeler yapmaya karar verdi.

Bu sezon verim alamadıkları Jones ile yollar ayrılırken yerini ise Sassari forması ile izlediğimiz atletik uzun Justin Tillman ile doldurmaya karar verdiler ve transferi de resmi olarak açıkladılar.

2.03 metre boyunda olan 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı uzun, bu sezon Serie A’da 11 maçta ortalama 16.9 dakika süre alırken 8.7 sayı, 3.5 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 maçta ortalama 18.6 dakika süre alırken 14.2 sayı, 4.8 ribaund istatistikleri ile oynamış temsilcimiz Galatasaray karşısında ise 17 sayı, 7 ribaund ile etkili olmuştu.

EDİTÖR YORUMU:

Profesyonel kariyerinde ABD ve Güney Kore’den sonra Avrupa’daki 2. sezonunu geçiren Tillman, atletizmi ve boyalı alandaki etkinliği ile öne çıkan bir isim. Gerek sırtı dönük pozisyonlarda bulduğu yarım çengel atışlar gerekse ikili oyunlarda hareketli pozisyonları atletizmini de kullanarak yüzdeli bitirmesiyle skor potansiyeli yüksek bir isim. Ribaundlarda tam bir canavar olan ve her iki pota altında da enerjik oyunuyla dikkat çeken Tillman, blokları ile savunmasına da yardımcı olan bir uzun. Açık alanda ve yüksek tempoda etkinliği daha fazla artan genç oyuncu Sassari’nin yüksek tempoda oynadığı açık alan basketbolunda etkili olmuş, takıma uyum sağlamıştı. Dolayısyla benzer şekilde oynamaya çalışan Bursa’ya da çabuk adapte olacağını tahmin ediyorum.

Tillman hakkında 2 soru işareti var. Öncelikle dış şut tehditinin olmaması ve boyunun sadece 2.03 metre olması onu 4 ile 5 numara arasına sıkıştırmış durumda. Modern basketboldaki 5 numara tanımına uyuyor elbette, mobil, atletik, güçlü ve ribaundlarda çok etkili. Dolayısıyla Kadji’nin dış şutu olmasıyla beraber 4 numarada onunla birlikte oynayabilir ya da Metin 4, Tillman 5 numara oynayabilir. Diğer soru işareti ise savunmadaki istikrarsızlığı, zaman zaman isteksizliği. Her ne kadar agresif ve enerjisi yüksek bir oyuncu olsa da bunu bazen sadece hücumda kullanmak isteyebiliyor, oysa Bursa’nın savunmada önemli yol katetmesi gerekiyor ligde kalabilmek için.

Belirttiğim 2 soru işareti ya da belirsizlik önemli olsa da takıma Jones’dan çok daha fazla katkı vereceği, ribaundlar ve agresiflik konusunda net değer katacağı bir gerçek. Pota altında bu tarz bir isme ihtiyacı olan Bursa’nın halihazırda bir çok oyuncunun kontratlı olduğu bu dönemde, kısıtlı seçenekler arasından yapabileceği en doğru hamlelerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …